Maanantain 11.2. elokuvat

Yön ritari

Sub klo 21.00–00.00

Christopher Nolanin ohjaama Yön ritari (2008) on kaikkien aikojen paras supersankarielokuva. Synkkä ja vakuuttava seikkailudraama palauttaa kuvioihin superroisto Jokerin (Heath Ledger), joka ei ole koskaan aiemmin ollut yhtä sekopäinen ja pelottava. Miehekäs Christian Bale on vakuuttava Batman/Bruce Wayne. Batman on nyt myyttisimmillään, paremminkin idea kuin mies höpsön puvun sisällä.

Anger Management

TV5 klo 21.00–23.00

David (Adam Sandler) määrätään väärinkäsitysten vuoksi vihanhallintaterapiaan. Ryhmää vetävä tohtori Rydell (Jack Nicholson) tekee Jackin elämän vaikeaksi, koska sen pitäisi olla hauskaa ja käsikirjoituksessa lukee niin. Edes Nicholson ei voi mitään komedian Anger Management (2003) vaisulle käsikirjoitukselle. Adam Sandler on yhden nuotin koomikko, alennettu H eli B.

Kirkastuva sävel

TV1 klo 13.00–14.40

Musiikkielokuva Kirkastuva sävel (1946) siirtää amerikkalaistyylisen ryysyistä rikkauksiin -juonikuvion näppärästi Suomeen. Duunari Eero (Kalle Ruusunen) laulaa mielellään ja hyvin. Hän joutuu vaihtamaan alaa ja yrittää pärjätä laulajana. Kalle Ruusunen lauloi oopperaa ammatikseen, ja se kuuluu.

Seikkailija Thomas Crown

Nelonen klo 21.00–23.20

Ökyrikas taidevaras Thomas Crown (Pierce Brosnan) pitää makeasta elämästä. Viettelevä vakuutusetsivä Catherine (Rene Russo) on päättänyt napana Crownin kiinni rötöksistään. Pian sekä Catherinen että Crownin työ ja huvi menevät pahasti sekaisin. Kepeä ja sujuva Seikkailija Thomas Crown (The Thomas Crown Affair, 1999) on rehtiä viihdettä ilman syvempää sanomaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.