Maanantain 14.11. elokuvat

Rööperi

Aleksi Mäkelän rikosdraama Rööperi (2009) ei ole ohjaajansa paras elokuva, mutta lopputulos on kuitenkin sangen tyydyttävä. Eletään vuotta 1966 Rööperissä. Kaverukset Tomppa (Samuli Edelmann), Krisu (Peter Franzén) ja Kari (Kari Hietalahti) päättävät pistää rahoiksi myymällä pimeää viinaa. Tähän miesten tarina ei kuitenkaan jämähdä, vaan jokaisella heistä on oma kohtalonsa. Dialogi on näppärää ja hauskaa, ja pääosakolmikon ystävyys on sympaattista. Herkimmille katsojille annettakoon varoitus kohtalaisen rankasta väkivallasta.

Sub klo 21.00-23.40

Varsovan laulu

Viinan salamyynnin ympärillä pyörii myös päivän toinen kotimainen elokuva, Matti Kassilan ohjaama Varsovan laulu (1953). Vera-aluksen kapteeni (Åke Lindman) ja perämies (Matti Oravisto) tuovat veneellään Suomeen saksalaisen kaunottaren Ilsen (Chris Paischeff). Ilse on kiertänyt muutakin kuin tahkoa ja on kokenut kaikenlaista miesten suhteen ja miesten kanssa. Mutta kapteeni ei mahda mitään rakkaudelleen. Elokuvassa on vahva tunnelma, mutta englannin käyttäminen dialogissa ei toimi, koska suomalaiset näyttelijät eivät sitä kunnolla osaa.

TV2 klo 13.00-14.25

Pyörryksissä

Komedian Pyörryksissä (Bedazzled, 2000) idea on hyvä, toteutus heikompi, joskaan ei aivan toivoton. Nörtti Elliot (Brendan Fraser) on ihastunut toimiston kauneimpaan naiseen, Alisoniin (Frances O'Connor). Mutta nainen ei ole luuserista kiinnostunut. Paholainen (Elizabeth Hurley) lupaa toteuttaa Elliotin seitsemän toivomusta vaivaisen sielun hinnalla. Niiden pitäisi riittää Alisonin viettelemiseen. Mutta Paholainen on ovela ja ilkeä pirulainen.

TV5 klo 21.00-22.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Marko Ahosen tärpit: Bar Bahan – tanssin jos huvittaa on kuin Tel Avivin Sinkkuelämää

Mökki Jyväskylän keskustan kupeessa sijaitsevassa siirtolapuutarhassa on oma pieni piilopaikka, jonne vieraatkin ovat tervetulleita – tästä tiedät, voitko astua porteista sisään

Ville Kuhmonen kunnosti vuosimallin 1955 Zetor-traktorin uuteen loistoon – "Purin tämän yhteen mutteriin saakka"

Marko Ahosen tärpit: Richard Nixonin mielenkiintoinen tarina kerrotaan neliosaisena dokumenttisarjana

Vanhat kuvat: Korpilahden poliisit hajuetäisyydellä pontikankeittäjistä – Moksissa mäskit maahan ja tuotantolaitos palasiksi

Marko Ahosen tärpit: Deadpool ei välitä tippaakaan siitä, mikä on korrektia ja hyvää käytöstä

Marko Ahosen tärpit: Ruotsalaisdraama Mansikkamaa kertoo herkästi nuoresta rakkaudesta

Jyväskyläläinen Janne Tuunanen kansainvälisesti kehutun ruokakulttuurikirjan kuvaajana: ”Ruuan laitto on mielestäni täydellinen yhtälö taidetta ja käytännöllisyyttä”

Tee hyvä hakemus, niin tämä bändi soittaa luonasi yksityiskeikan ilmaiseksi

Marko Ahosen tärpit: Dokumenttielokuva Leftover Women kertoo Kiinasta uudenlaisesta näkökulmasta

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.