Maanantain 16.1. elokuvat

Tappava ase 3

Poliisietsivä Roger Murtaugh (Danny Glover) sanoi jo sarjan ensimmäisessä elokuvassa olevansa liian vanha "tähän paskaan". Tappava ase 3:ssa (Lethal Weapon 3, 1992) hän on viisi vuotta myöhemmin yhä menossa mukana. Tervejärkinen perheenisä Murtaugh ja hänen reikäpäinen työparinsa Martin Riggs (Mel Gibson) saavat jengiinsä kivikovan naispuolisen kollegan, Lorna Colen (Rene Russo).

Sub klo 21.00-23.20

Rakastunut bestman

Tom (Patrick Dempsey) on elämäntapasinkku ja kova naistenmies. Hän rakastuu parhaaseen ystäväänsä (Michelle Monahan) juuri, kun tämä menee kihloihin. Kun Tom saa kutsun tulla häihin kaasoksi, on aika toimia. Romanttinen komedia Rakastunut bestman (Made of Honor, 2008) on vaisu ja innoton liukuhihnatuotanto. Tyylilajin ystävätkin unohtavat näkemänsä seuraavaan aamuun mennessä.

TV5 klo 21.00-23.00

Hip hei hutsu

Ruotsalainen nuortenelokuva Hip hei hutsu (Hip Hip Hora!, 2004) ei turhia lässytä. Elokuvasta puuttuu tyylilajia usein rasittava rautalangasta väännetty opettavaisuus. Sofieta ja hänen parhaita ystäviään, Amandaa ja Emmaa, jännittää kovasti yläasteelle siirtyminen. Amanda tutustuu alkoholiin ja mokaa kokemattomuuttaan perusteellisesti. Kunnon tyttö onkin äkkiä maineeltaan horatsu.

FST5 klo 22.00-23.30

Suomisen perhe

Suomisen perhe (1941) on kulttuurihistoriallisesti merkittävä teos, mutta ihan vain elokuvana se on vanhentunut pahasti. Keskiluokkainen Suomisen perhe rikastuu äkillisesti isän osakekauppojen ansiosta. Elokuvasta muistetaan parhaiten Suomisen Ollia esittävä 13-vuotias Lasse Pöysti.

TV1 klo 13.00-14.55

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

Marko Ahosen tärpit: Mad Max – Fury Road on viiden tähden toimintaelokuva ja tyylilajinsa suuri merkkiteos

Nämä tarinat kuulostavat saduilta, mutta ovat täyttä totta! Kuningas söi itsensä hengiltä, toinen ei peseytynyt koskaan, kolmas juoksi alasti pitkin katuja...

Laajavuoren Pirunluola voi olla suuren maailman luoliin verrattuna kesy, mutta siitä kerrotut tarinat jylisevät kolmiodraamaa ja kuolemanpelkoa

Marko Ahosen tärpit: Klassikko Cinema Paradiso kertoo elokuvan voimasta kauniisti ja koskettavasti

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.