Maanantain 16.7. elokuvat

Hulk

Ohjaaja Ang Lee on yrittänyt tehdä Hulkista (2003) jotain syvällistä. Lopputulos on tylsä, eikä tavoita hahmon syvintä olemusta. Siihen pystyi vasta Avangers. Tiedemies Bruce Banner (Eric Bana) altistuu gammasäteilylle. Raivostuessaan Banner muuttuu raivokkaaksi suurikokoiseksi vihreäksi Hulkiksi, jolla on valtavat voimat. Nick Nolte esittää Brucen isää, ja elokuva suorastaan rypee isätraumoissa.

The Ugly Truth

Katherine Heigl on upea nainen ja Gerard Butler komea mies, mutta se ei riitä kovin pitkälle. Abbyn (Heigl) tuottamaa tv-ohjelmaa uhkaa lopettaminen huonojen katsojalukujen vuoksi. Asemapäällikkö keksii palkata ohjelman vetäjäksi kyynisen ja sovinistisen Miken (Butler). Ugly Truth (2009) on hyvä esimerkki siitä, mikä moderneissa romanttisissa komedioissa on vikana. Ne eivät kerro ihmisistä, vaan luottavat standardikaavoihin.

Perikato

Vaikka Perikato (Der Untergang, 2004) onkin muuttunut yhden kohtauksen osalta meemiksi, on syytä muistaa, että kyseessä on laatudraama. Hitlerin (mainio Bruno Ganz) viimeisistä päivistä kertova elokuva ei tee Hitleristä myyttiä tai edes äärimmäistä pahaa, vaan ihmisen, joka teki pahoja tekoja. Elokuva pysyy henkilötasolla, eikä yritä kattaa koko maailmansotaa.

Moby Dick – valkoinen valas

John Hustonin ohjaama klassikkokirjan klassikkofilmatisointi Moby Dick (1956) on romaanin tapaan hieno kertomus pakkomielteestä. Kun kapteeni Ahab (Gregory Peck) on päättänyt pyydystää valkoisen valaan, päätöksestä ei lipsuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.