Maanantain 19.3. elokuvat

Hurjapäät: Tokio Drift

Sub klo 21.00–23.05

Autopornoleffasarjan kolmas elokuva Hurjapäät: Tokio Drift (The Fast and the Furious: Tokyo Drift, 2006) jatkaa tutuilla linjoilla. Elokuva saa lisäpisteitä siitä, että tapahtumat siirtyvät aina kiehtovaan Tokioon. Amerikan junttivyöhykkeellä asuva, autoja rakastava nuorimies Sean (Lucas Black) joutuu ongelmiin. Hänet lähetetään Tokioon opiskelemaan ja rauhoittumaan. Arvatkaapa onko Sean kohta jälleen kaahaamassa kovaa ja joutumassa vaarallisiin tilanteisiin? Drifting on kilpa-autoilun alakulttuuri, jossa ajetaan tiukoissa kurveissa renkaat savuten ovenkahva edellä.

Kuriton sukupolvi

TV1 klo 13.00–14.30

Matti Kassilan ohjaama Kuriton sukupolvi (1957) perustuu Mika Waltarin näytelmään ja sijoittuu pärinäpoikien ja surinasussujen maailmaan. Tauno Palo esittää professoria, joka on aina ollut lempeä lapsilleen. Nyt lapset ja heidän kaverinsa ovat kasvaneet lapsista nuoriksi, eikä professori oikein ymmärrä nykynuorisoa. On hyvä muistaa, että käsitys nuorisosta yhtenäisenä ryhmänä oli elokuvan valmistuessa tuore juttu.

Kaappaus metrossa – Pelham 1 2 3

TV5 klo 21.00–23.10

Perusasiat kunniaan. Tony Scottin ohjaama jännäri Kaappaus metrossa– Pelham 1 2 3 (The Taking of Pelham 1 2 3, 2009) ei loista millään saralla, mutta se ei myöskään petä missään vaiheessa. Ryderin (John Travolta) johtama aseistautuneiden miesten ryhmä kaappaa New Yorkissa metrovaunun, pysäyttää sen raiteille ja ryhtyy vaatimaan lunnaita. Ihan tavallinen junavalvojan Walterin (Denzel Washington) työpäivä muuttuu kertaheitolla hyvin epätavalliseksi.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.