Maanantain 23.1. elokuvat

Tappava ase 4

Sub klo 21.00–23.30

Poliisit Martin Riggs (Mel Gibson) ja Roger Murtaugh (Danny Glover) jahtaa aasialaista rikollisperhettä. Tappava ase 4 (Lethal Weapon, 4, 1998) on varman päälle isolla rahalla tehty toimintakomedia, elokuvallinen vastine Happy Mealille. Ohjaaja Richard Donner on vanhan koulukunnan miehiä, jonka elokuvista ei löydy kätkettyjä tasoja tai turhaa hienostelua.

 

Kotikatsomo: Partanen

TV1 klo 22.55–00.30

Uusintana nähtävä Kotikatsomo-elokuva Partanen (2003) kertoo koneyrittäjä Partasesta (Risto Tuorila), joka painaa firmassaan pitkää päivää. Uusi työntekijä Moilanen (Marko Tiusanen) on kova tekemään töitä, ainakin aikansa, mutta muutoin erikoinen tyyppi. Draamakomedia Partanen on mukavan letkeä ja tosielämältä tuoksuva tv-elokuva. Elokuva on tehty pikkurahalla, mikä ei haittaa. Homman idea ei ole pinta, vaan sympaattiset henkilöhahmot.

 

Elektra

TV5 klo 21.00–22.50

Marvelin sarjakuvasankari, palkkamurhaaja Elektra olisi mainio lähtökohta viihdyttävälle toimintajännärille. Sen sijaan Elektra-elokuva (2005) on juoneltaan järjetön sekasotku, jonka ainoa idea on nimihenkilöä esittävän Jennifer Garnerin keikisteleminen puolialastomana. Yleensä ninjat toimivat elokuvissa aina, mutta Elektra mokaa tämänkin.

 

Suomisen Ollin tempaus

Toisen Suomis-elokuvan pääosaan nousee edellisen elokuvan varastanut Olli-poika (Lasse Pöysti). Olli ajaa vahingossa polkupyörällä pikkutytön päälle ja haluaa hyvittää virheensä. Suomisen perheeseen myös adoptoidaan kaksoset. Suomisen Ollin tempaus (1942) on harmiton tyhjänpäiväisyys, jota joku voi pitää suloisenakin.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.