Maanantain 23.1. elokuvat

Tappava ase 4

Sub klo 21.00–23.30

Poliisit Martin Riggs (Mel Gibson) ja Roger Murtaugh (Danny Glover) jahtaa aasialaista rikollisperhettä. Tappava ase 4 (Lethal Weapon, 4, 1998) on varman päälle isolla rahalla tehty toimintakomedia, elokuvallinen vastine Happy Mealille. Ohjaaja Richard Donner on vanhan koulukunnan miehiä, jonka elokuvista ei löydy kätkettyjä tasoja tai turhaa hienostelua.

 

Kotikatsomo: Partanen

TV1 klo 22.55–00.30

Uusintana nähtävä Kotikatsomo-elokuva Partanen (2003) kertoo koneyrittäjä Partasesta (Risto Tuorila), joka painaa firmassaan pitkää päivää. Uusi työntekijä Moilanen (Marko Tiusanen) on kova tekemään töitä, ainakin aikansa, mutta muutoin erikoinen tyyppi. Draamakomedia Partanen on mukavan letkeä ja tosielämältä tuoksuva tv-elokuva. Elokuva on tehty pikkurahalla, mikä ei haittaa. Homman idea ei ole pinta, vaan sympaattiset henkilöhahmot.

 

Elektra

TV5 klo 21.00–22.50

Marvelin sarjakuvasankari, palkkamurhaaja Elektra olisi mainio lähtökohta viihdyttävälle toimintajännärille. Sen sijaan Elektra-elokuva (2005) on juoneltaan järjetön sekasotku, jonka ainoa idea on nimihenkilöä esittävän Jennifer Garnerin keikisteleminen puolialastomana. Yleensä ninjat toimivat elokuvissa aina, mutta Elektra mokaa tämänkin.

 

Suomisen Ollin tempaus

Toisen Suomis-elokuvan pääosaan nousee edellisen elokuvan varastanut Olli-poika (Lasse Pöysti). Olli ajaa vahingossa polkupyörällä pikkutytön päälle ja haluaa hyvittää virheensä. Suomisen perheeseen myös adoptoidaan kaksoset. Suomisen Ollin tempaus (1942) on harmiton tyhjänpäiväisyys, jota joku voi pitää suloisenakin.

Marko Ahonen

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.