Madonna, sekä diiva että tähti

Tänään ja seuraavien vuorokausien aikana Madonna-ohjelmia tuppaa sattuneesta syystä useammaltakin tv-kanavalta. TV2:n dokumentti Madonna - diiva vai tähti? on toimittanut Timo Repo. Ohjelman nimen kysymys on sangen outo, sillä Madonnalle on helppoa ja suorastaan luonnollista olla kumpaakin.

50-vuotias Madonna on tehnyt musiikkia ja ollut julkkis puolet elämästään. Madonna ei ole varsinaisesti laulaja, vaan viihdyttäjä, tai paremminkin brändi. Madonna on kokonaispaketti ja kuluttajatuote. Dokumentissa Madonna Louise Veronica Ciccone kertoo avoimesti elämästään, urastaan, perheestään sekä tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Madonna - diiva vai tähti?
TV2 klo 22.05

Emilie ei anna periksi

Mikäli tv-sarjoista voi jotain päätellä, Kanada on sangen mukava ja sympaattinen maa. Uusi 20-osainen TV1:n aamuohjelmiston draamasarja Emilie tukee tätä käsitystä.

1900-luvun alussa naisen paikka oli kotona Kanadassakin, mutta sarjan päähenkilö, lahjakas Emilie ( Marina Orsini) haluaa itselleen toisenlaisen elämän. Emilie on sinnikäs. Yhteisön vastustuksesta huolimatta hän raivaa itselleen tien ammattiin koulutuksen kautta. Emiliestä tulee kyläkoulun opettaja. Kauaa hän ei kuitenkaan ehdi nauttia huolettomuudesta, sillä hän rakastuu oppilaaseensa, tuliseen Ovilaan ( Roy Dupuis). Sarja on uusinta vuodelta 2000.

Emilie
TV1 klo 9.05

Kahden norsun pitkä kävelymatka

National Geographic -luontodokumentti Norsujen matka vapauteen on sekä kiinnostavaa että masentavaa katsottavaa. Thaimaassa norsut joutuvat usein toimimaan turistien viihdyttäjinä. Norsuja ei kohdella läheskään aina niiden ansaitsemalla tavalla. Laiminlyönnit ja suoranainen julmuus ovat yleisiä.

Dokumentissa kaksi luonnonpuiston vapaaehtoistyöntekijää päättää pelastaa kaksi norsua kurjuudesta ja viedä ne vapauteen. Samalla valistetaan muita siitä, miten norsuja tulisi oikeasti hoitaa. Naisten ja norsujen matka halki Thaimaan on pitkä ja hidas mutta vaivan arvoinen.

National Geographic:
Norsujen matka vapauteen
MTV3 klo 18.00

Maalla kasvaa hyviä puolisoita

On tullut taas aika löytää uusille maajusseille ja -justiinoille Se Oikea. Tänään esitellään sarjan kymmenen maajussia. Sen jälkeen katsojien on mahdollista kirjoittaa kiinnostuksensa kohteille 11.8. saakka. Tositoimiin puolison etsimisessä päästää vasta ensi vuonna nähtävissä jaksoissa. Juontajana toimii Miia Nuutila.

Maajussille morsian
MTV3 klo 21.00

Pink Floydin koko tarina

Sarjassa Jim D Henkilökuva on vuorossa legendaarinen rock-bändi Pink Floyd. Tältä planeetalta ei kovin monta vaikutusvaltaisempaa rock-pumppua löydy. Pink Floyd todisti, että taiteellinen kunnianhimo voi johtaa myös menestykseen. Pink Floyd ei kuitenkaan ollut välitön menestys, eikä yhtye osannut lopettaa ajoissa. Levy Dark Side of the Moon pysyi myyntilistalla 741 viikko, joista 591 viikkoa, yli 11 vuotta, yhteen putkeen. Jim D henkilökuva -sarjassa nähdään myös melkoista soopaa, mutta Pink Floydin tarina kerrotaan asiallisesti ja kiinnostavasti.

JIM D Henkilökuva: Pink Floyd
Jim klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.