Maj Karman kauniit kuvat 17.4.2003

Uutta Metallisydän-levyään promotoiva Maj karman kauniit kuvat veti kiirastorstaina Lutakkoon salintäydeltä rockväkeä. Tutut vierailijat ottivat yleisöltä heti luulot pois nimibiisin musertavalla junttariffillä. "Metallisydän, tässä esittelee itsensä" Herra Ylppö kohkasi tuttuun tyyliinsä ja uusi materiaali osoitti terävyytensä.

Rautaneitoakin muistettiin setissä, mutta moni toivottu klassikko jäi soittamatta. Kaakao sivuutettiin kokonaan, kun uusia biisejä soitettiin peräti kahdeksan.

Soundi oli tuhti ja selkeä. Yhtyeen uutta, suoraviivaisempaa musiikkia korosti lavan koruttomuus ja "tavalliset" esiintymisvaatteet.

Illan todellinen kiusanhenki esittäytyi valitettavasti heti alussa. Ylpön mikrofoni teki tenän toisena soitetun Taivaanvuohen jälkeen, mutta bändi ei jäänyt pulaan. Rumpali Janne Savolainen ja kitaristi Häiriö Piirinen pelastivat tilanteen jamisessiolla, johon basisti VVV pian liittyi. Rumban haastattelussa Ylppö totesi, että improvisointia voisi keikoilla lisätä, mutta tätä hän tuskin tarkoitti.

Illan "viimeisessä" Ylppö osoitti bändiään ja totesi "pelkkää meteliä", mutta yleisö ei väitettä uskonut vaan huusi ja lauloi yhtyeen soittamaan vielä neljä encorea.

Savolainenkin alkoi jo ennen encorea availla hanojaan, mutta parempaa oli tulossa. Takahuoneessa mies ehti ilmeisesti nauttia kupin kahvia, sillä ikivanha yllätysveto Paskan ote oli rumpalin näytöstä. Shamanistinen rumputuli sai yleisön orgastiseen huutoon ja oikutteleva mikrofoni kärsi selkävoiton maanisen Savolaisen rymistellessä illan hahmoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vihreä tulee ryminällä ja tulee jäädäkseen, iloitsee Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu maisemasuunnittelija – suomalaisetkin ovat heränneet pihojen ja puutarhojen suunnitteluun

Marko Ahosen tärpit: Kerro minulle jotain hyvää kertoo suloisen sisäsiistin traagisen rakkaustarinan

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.