Maj Karman kauniit kuvat 17.4.2003

Uutta Metallisydän-levyään promotoiva Maj karman kauniit kuvat veti kiirastorstaina Lutakkoon salintäydeltä rockväkeä. Tutut vierailijat ottivat yleisöltä heti luulot pois nimibiisin musertavalla junttariffillä. "Metallisydän, tässä esittelee itsensä" Herra Ylppö kohkasi tuttuun tyyliinsä ja uusi materiaali osoitti terävyytensä.

Rautaneitoakin muistettiin setissä, mutta moni toivottu klassikko jäi soittamatta. Kaakao sivuutettiin kokonaan, kun uusia biisejä soitettiin peräti kahdeksan.

Soundi oli tuhti ja selkeä. Yhtyeen uutta, suoraviivaisempaa musiikkia korosti lavan koruttomuus ja "tavalliset" esiintymisvaatteet.

Illan todellinen kiusanhenki esittäytyi valitettavasti heti alussa. Ylpön mikrofoni teki tenän toisena soitetun Taivaanvuohen jälkeen, mutta bändi ei jäänyt pulaan. Rumpali Janne Savolainen ja kitaristi Häiriö Piirinen pelastivat tilanteen jamisessiolla, johon basisti VVV pian liittyi. Rumban haastattelussa Ylppö totesi, että improvisointia voisi keikoilla lisätä, mutta tätä hän tuskin tarkoitti.

Illan "viimeisessä" Ylppö osoitti bändiään ja totesi "pelkkää meteliä", mutta yleisö ei väitettä uskonut vaan huusi ja lauloi yhtyeen soittamaan vielä neljä encorea.

Savolainenkin alkoi jo ennen encorea availla hanojaan, mutta parempaa oli tulossa. Takahuoneessa mies ehti ilmeisesti nauttia kupin kahvia, sillä ikivanha yllätysveto Paskan ote oli rumpalin näytöstä. Shamanistinen rumputuli sai yleisön orgastiseen huutoon ja oikutteleva mikrofoni kärsi selkävoiton maanisen Savolaisen rymistellessä illan hahmoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.