Mario & Luigi: Paper Jam Bros.

Nintendon Mario-roolipelisarjat yhdistyvät pätevästi Mario & Luigi: Paper Jam Bros. -pelissä, joka ilahduttaa etenkin koomisella käsikirjoituksellaan.

Pelin on tehnyt japanilainen AlphaDream, jonka luotsaamaan Mario & Luigi -sarjaan tarina sijoittuu. Sinne mukaan saapuvat eri ulottuvuudesta Paper Mario -sarjan ohuet hahmot.

Kahden Marion kohtaamisesta ammennetaan huumoria läpi pitkän pelin. Komiikan kohteena on myös alituiseen koheltava Luigi, joka ei saa rinnalleen paperiversiota.

Vaikka naseva teksti onkin mieleenpainuvinta, valtaosa ajasta kuluu tutkien kaunista ympäristöä ja taistellen vihollisia vastaan vuoropohjaisesti. Taktisten kamppailuiden kulkua ei voi kuitenkaan seurata etäältä, vaan nappeja tulee painella oikea-aikaisesti vahvistaakseen puolustusta ja hyökkäystä.

Jos viholliskohtaamisiin keskittyminen ei tuota ongelmia, peli tuntuu pitkään helpolta. Onneksi pelimekaniikka kehittyy kiinnostavasti, ja haastekin kiristyy noin kymmenen tunnin kohdalla.

Käsityöteema ja erikoiset sivutehtävät puolestaan kasvattavat pelin persoonallisuutta ja tuovat ennakoimattomia sävyjä sen maailmaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.