Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

Mario vs. Donkey Kong -pulmapelit eivät ole olleet mielenkiintoisimpia Marion lukuisista sivutuotteista, vaikka ensimmäinen osa vuodelta 2004 tarjosikin koukuttavaa tekemistä Game Boy Advancella. Käyrä on sittemmin ollut laskeva, ja tuorein kuudes peli, Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars, osoittautuukin tähän asti heikoimmaksi.

Ideana on auttaa vieterillä automaattisesti liikkuvia Mario-kellokoneistoleluja kaksiulotteisissa kentissä vaarojen ohi maaliin. Pelaaminen tapahtuu pelkästään kosketusnäytöltä, kun pelaajan tulee ruutua napauttaen rakentaa hahmojen eteen siltoja, seiniä ja trampoliineja. Logiikan tajuaa vaivatta, mutta yksioikoinen pelimekaniikka ei kehity innostavasti eikä nokkelasti. Sen sijaan peli toistaa itseään ja kyllästyttää.

Syyksi voi nähdä, että lisää kenttiä voi tehdä itse ja jakaa niitä sitten netissä muille. Sisällön luomisen sysääminen yhteisön vastuulle ei ole kuitenkaan ollut tässä tapauksessa paras ratkaisu.

Ulkoasu on myös Nintendo-peliksi ihmeen vaatimatonta ja elotonta, eikä Nintendo 3DS- versiossa ole edes mukana käsikonsolille ominaista 3D-tehokeinoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläinen pariskunta rakensi uskomattoman talon ilman lainaa ja vakituista työtä – katso kuvasarja

80-vuotias Juhani Heikkinen on raviradan teräsmies, jota tottelevat niin hevoset kuin koirat – mutta kissa on vain kissa

Puistojuhlien esiintyjiin täydennystä: Yhteisalbumin julkaisijat ja tuore kahden Emman voittaja

70 vuotta täyttävä järjestökonkari Mirja Huovinen vaalii urheilun tasa-arvoa ja lasten innostamista liikunnan pariin – "Ilolla katson tätä päivää"

Oman kylän kulttuurimies Tapio Piilo saa arkiston Multian kirjaston kotiseutukokoelmiin

Jyväskyläläinen metalliyhtye Lost Society vaihtaa rumpalia uuden albumin julkaisun kynnyksellä

Jyväskylä Sinfonia kävi kouluissa todistamassa, ettei klassinen musiikki ole tylsää – näin komeasti soi Finlandia sählypallolla

Jyväskyläläinen lääkäri Anni Saukkola lähti vastaiskuun huuhaata vastaan – pyrkii dialogiin, vaikka mustasalva- ja hopeavesi-jutuista meneekin "kuppi nurin"

Kolumni: Pessimisti pettyy aina ja nauttii siitä – mahtaa olla melkoinen taakka jatkuvasti pohtia, miten jokin menee kohta pieleen

Katso seitsemän poimintaa Tukholman huonekalumessujen osastoilta: keväisiä värejä ja uusia muotoja, myös vastuullisuus näkyi

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.