Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars

Mario vs. Donkey Kong -pulmapelit eivät ole olleet mielenkiintoisimpia Marion lukuisista sivutuotteista, vaikka ensimmäinen osa vuodelta 2004 tarjosikin koukuttavaa tekemistä Game Boy Advancella. Käyrä on sittemmin ollut laskeva, ja tuorein kuudes peli, Mario vs. Donkey Kong: Tipping Stars, osoittautuukin tähän asti heikoimmaksi.

Ideana on auttaa vieterillä automaattisesti liikkuvia Mario-kellokoneistoleluja kaksiulotteisissa kentissä vaarojen ohi maaliin. Pelaaminen tapahtuu pelkästään kosketusnäytöltä, kun pelaajan tulee ruutua napauttaen rakentaa hahmojen eteen siltoja, seiniä ja trampoliineja. Logiikan tajuaa vaivatta, mutta yksioikoinen pelimekaniikka ei kehity innostavasti eikä nokkelasti. Sen sijaan peli toistaa itseään ja kyllästyttää.

Syyksi voi nähdä, että lisää kenttiä voi tehdä itse ja jakaa niitä sitten netissä muille. Sisällön luomisen sysääminen yhteisön vastuulle ei ole kuitenkaan ollut tässä tapauksessa paras ratkaisu.

Ulkoasu on myös Nintendo-peliksi ihmeen vaatimatonta ja elotonta, eikä Nintendo 3DS- versiossa ole edes mukana käsikonsolille ominaista 3D-tehokeinoa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.