Meiju Suvas lämmitti hittibiisin, jonka eroottisuus sai aikoinaan levy-yhtiön varpailleen

Kesäjyväskyläläinen, useilla kulta- ja platinalevyillä palkittu Meiju Suvas on levyttänyt uusiksi vuoden 1991 Pure mua -hittinsä. Sampo Haapaniemen kanssa tehty versio kappaleesta julkaistiin perjantaina 5. heinäkuuta. Lähes 30 vuotta sitten biisi arvelutti jopa levy-yhtiötä vihjailevalla seksuaalisuudellaan. Teoksesta tuli kuitenkin hitti.

– Kun Hynnisen Kari Suomen Musiikilta soitti ja ehdotti uuden päivitetyn Pure mua -version tekemistä innostuin tietysti välittömästi. Löysin kappaleen aikoinaan Espanjassa 1990-luvun alussa. Olin päättänyt mennessäni Espanjaan, etten lähde sieltä ennen kuin on hittibiisi taskussa. Koko päivän kuuntelin levykaupassa viimeisiä espanjalaisjulkaisuja ja kun luureissa soi Ven Devorame Otra Vez, niin tunsin, että tässä se on, 1982 levytysuransa aloittanut Meiju Suvas kertoo tiedotteessa.

– Suoran tekstikäännöksen kanssa menin ensin Kuuvan Karin luo ja tilasin vastaavan tekstin, jossa piti purra ja itkeä lakanat märiksi. Sitten menin intoa puhkuen esittelemään valmiin käännöksen ja biisin levy-yhtiöön. Levy-yhtiössä kuitenkin todettiin, että biisiin täytyy teettää uudet sanat, koska ei tuollaista biisiä missä purraan, voida julkaista. Olin onneksi sinnikäs ja uskoin vahvasti intuitiooni ja sain pidettyä pääni.

– Pure mua on edelleenkin jotenkin maagisen taianomainen kappale, joka saa jengin ihan villiksi, niin nuoret kuin vähän varttuneemmankin väen. Yleisö laulaa innokkaana mukana ja jotkut ovat kehittäneet siihen jopa oman koreografiankin, Suvas kertoo.

Kesän 2019 Meiju Suvas loistaa Jyväskylän seudulla Ränssin Kievarin kesäteatterin Maitolavan madonnat -esityksen tähtenä ja keikoilla bändinsä kanssa. Hän asuu esitysten ajan Keski-Suomessa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .