Meissä kaikissa asuu keräilijä

Melkein jokainen meistä keräilee jotain. Keräily on geeneissämme. Uusi reality-sarja Amerikan kovimmat keräilijät kertoo Mike Wolfesta ja Frank Fritzistä, jotka keräilevät oikeastaan ihan mitä tahansa. Esineeltä vaaditaan vain kiinnostavuutta.

Wolfe ja hänen bisneskumppaninsa Fritz kiertävät ympäri Yhdysvaltoja ja etsivät mielenkiintoisia tavaroita. Niitä löytyy esimerkiksi tavallisten ihmisten takapihoilta ja autotalleista. Tavoitteena on kunnostaa esine ja myydä se eteenpäin voitolla.

Aloitusjaksossa kiinnostusta herättävät avaamattomat öljytölkit, kaksipyöräinen kolmipyöräinen ja valtava huoltoasemakyltti. Jälkimmäiselle miehillä on tiedossa potentiaalinen ostajakin.

Amerikan kovimmat keräilijät
JIM klo 22.00

Joskus koolla on merkitystä

Jos joku ehdottaisi minulle, että tehdään draamasarja miehestä, jolla on iso penis, en suuremmin innostuisi. Juuri tästä uusintana nähtävä HBO-sarja Hung kuitenkin kertoo, ja lopputulos on kaikin puolin järkevää tv-viihdettä.

Liikunnanopettaja Ray Dreckerillä ( Thomas Jane) menee huonosti. Työpaikalla eletään säästöjen aikaa, kotitalo paloi asumiskelvottomaksi ja vaimo ( Anne Heche) otti avioeron. Mies tarvitsee rahaa pikaisesti ja mielellään myös vaimonsa takaisin.

Raylla on yhden yön suhde runoilija Tanyan ( Jane Adams) kanssa. Tanya keksii, että Ray voisi myydä itseään naisille. Samalla Tanya ryhtyy Rayn parittajaksi.

Seksi ei ole sarjan pääasia, vaikka lähes jokaiseen jaksoon kunnollinen seksikohtaus sisältyykin. Rayn uusi bisnes ei tosiaankaan ole mikään kultakaivos. Hung liikkuu ruohonjuuritasolla ja luottaa realismiin. Rayn mieshuoran urassa ei ole glamouria pisaraakaan.

Hung
TV2 klo 22.05

Kilot lähtee tai henki lähtee

45min Special -dokumentti Laihdutus tai kuolema riipaisee syvältä. Andy kärsii munuaisen vajaatoiminnasta, ja tulevaisuus näyttää huonolta. Samantha voi pelastaa miehensä luovuttamalla oman munuaisensa. Andy ei halua vaimonsa ryhtyvän vaaralliseen operaatioon, mutta Samantha on päättänyt pelastaa elämänsä tärkeimmän ihmisen.

Leikkausta ei voida tehdä, ennen kuin Samanthan paino putoaa reilusti. Aikaa on neljä kuukautta ja kiloja rutkasti. Dokumentissa seurataan Samanthan taistoa miehensä hengen puolesta. Miten onnistuu kahden kilon pudotus joka viikko?

45min Special:
Laihdutus tai kuolema
MTV3 klo 20.00

Naisen ottivat homman haltuun

Loppuvuodesta 2001 syvä talouskriisi iski Argentiinaan. Brukman-pukutehtaan pomot jättivät Buenos Airesin tehtaansa oman onnensa nojaan. Sen työntekijät, joista suurin osa oli perheellisiä naisia, jäivät työttömiksi.

Rohkeat naiset päättivät jatkaa tehtaan toimintaa ja muuttivat sen itseohjautuvaksi. Paikallisten asukkaiden tuki auttoi selviämään muun muassa häätöuhasta ja byrokratiasta.

Dokumentin ohjaaja seurasi pukutehtaan naisia useiden vuosien ajan tehtaan uudelleen käynnistämisestä moniin kantapään kautta opittuihin kokemuksiin. Kuinka kävi, kun omistajat muutaman vuoden jälkeen palasivat?

Ulkolinja:
Pukutehtaan naiset
TV1 klo 21.40

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.