Meneekö Lotta Näkyvä Selviytyjät-tv-ohjelmassa päätyyn asti? – "Odotin jotenkin paljon pahempaa"

Entinen Miss Suomi ja nykyinen malli Lotta Näkyvä, 30, odotti Selviytyjät Suomi -tv-ohjelman olevan äärimmäisen rankka kokemus. Näkyvä nauttikin viime keväänä ohjelman teosta, olihan siihen pääsy yksi hänen lapsuuden unelmistaan. Mutta hän pettyi hitusen saarella olemisen helppouteen.

– Se tuntui niin kevyeltä. Odotin jotenkin paljon pahempaa, Näkyvä sanoo ja naurahtaa.

Näkyvä valmistautui Selviytyjiin muun muassa Hintsa Performancen avustuksella, nosti viisi kiloa painoaan ja odotti henkisesti kovaa koettelemusta.

– Saarielämä olikin sitten tosi helppoa. Tykkäsin kyllä niistä kisoista tosi paljon, sillä minulla on kova kilpailuvietti. Mutta se oli minulle haastavaa ymmärtää, että vaikka niissä kisoissa ei pärjäisikään, niin itse pelissä pystyi hyvinkin pärjäämään. Se tuntui minusta ajoittain jopa todella epäreilulta, Näkyvä paljastaa.

Näkyvän sanat helppoudesta eivät ole toisaalta yllätys nainen kun nauttii itsensä äärirajoille viemisestä. Tämän vuoden aikana hänen on tarkoitus valloittaa yli 8 000 metrin vuori – ilman lisähappea, jos mahdollista.

– Janoan sitä pahaa oloa, että sattuu ja on huono olla. Se on vain niin haastavaa, vuodenvaihteessa Aconcaguan huiputtanut nainen toteaa.

Vuoriin Näkyvä viehtyi jo lapsuudessaan Etiopiassa, jossa Hintsan perhe oli lähetystyössä. Afrikka jätti Näkyvän mukaan häneen ikuisen seikkailunhalun, adrenaliinihakuisuuden, jonka seurausta vuorikiipeilykin nyt on.

Kilimanjaron huippua Näkyvä ihasteli pikkutyttönä, kunnes valloitti sen aikuisiällä häämatkallaan puolisonsa Kristian Näkyvän kanssa.

– Kilimanjaro meni minulla aika kevyesti, kroppa reagoi hyvin korkeaan ilmanalaan eikä oireita tullut. Kristianille se oli tiukempaa ja hän poti päänsärkyä ja oksenteli, Näkyvä kertoo pariskunnan ensiretkestä vuorelle.

 

Kilimanjaron jälkeen naista ei ole pidätellyt mikään. Vuorien huipuille hänen tekee mieli uudelleen ja uudelleen. Hän tekeekin nyt tiukasti yhteistyötä kanadalaisen vuorimentorinsa Don Bowien kanssa, jotta yltäisi yhä korkeammalle ja korkeammalle.

– Ne maisemat ovat kyllä aina vain niin upeat. Huipulla tulee myös kunnioitus luontoa kohtaan, se on hengellinenkin kokemus. Sydän syttyy, että wau miten mahtavan maailman Jumala on tehnyt, Näkyvä kertoo.

Tänä vuonna Näkyvä aikoo suunnata Pakistaniin Gasherbrum-vuorelle (G2), joka on hänelle ensimmäinen yli 8 000 metrin vuori.

– Kyllä mä toivoisin, että saisin tehdä tätä (vuorikiipeilyä) aina. Everest on sellainen, jonka haluaisin huiputtaa vuonna 2020, mutta sitä varten pitää sponsorisopimusten onnistua. Joten vinkkiä vain kaikille keskisuomalaisille yrityksille, Näkyvä sanoo naurahtaen.

Keski-Suomessa Näkyvä on tuttu näky, onhan Jyväskylä ollut naiselle vuosia toinen kotikaupunki. Jyväskylässä hän asui 11-vuotiaasta ja myöhemmin jopa työskenteli keskustassa karkkikauppa Kalpiksella sekä kenkäkauppa Biancossa, kunnes Miss Suomen kruunu laskettiin vaaleaverikön kutreille 2013.

Viime vuonna nainen valmistui Jyväskylän yliopistosta kauppatieteiden maisteriksi. Valmistuminen avasi naiselle luovan energian virran, joten tulevaa hän odottaa innolla. Hän aloitti jopa vanhan Jyväskylän-aikaisen harrastuksensa uudelleen, nimittäin cheerleadingin.

– Löysin Helsingistä itselleni joukkueen, jossa voin käydä höntsäilemässä, Vantaalla asuva Näkyvä kertoo.

Selviytyjät Suomi -tv-ohjelman jaksoista Näkyvä ei vielä tiedä, aikooko niitä seurata vai ei.

– Sarjan seuraaminen voi olla stressaavaa, kun on nähnyt miten telkkarissa voidaan leikata lopputuloksesta ihan erilainen. Meistä itse kullakin kun on niitä ei-niin-hohdokkaita hetkiä, Lotta Näkyvä sanoo ja nauraa.

Selviytyjät Suomi tulee sunnuntaisin kello 20 Neloselta.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .