Mies ihmissuhteiden miinakentällä

Aika kun ihminen tekee dokumentin itsestään, se tuntuu itsekeskeiseltä ja omahyväiseltä. Chris Waittin dokumenttielokuva A Complete History of My Sexual Failures (2008) vaikuttaa paperilla mielenkiintoiselta mutta ei täysin lunasta odotuksia.

Chris Waittin rakkauselämä ei ole koskaan sujunut kuten pitäisi. Tästä mies vetää sen johtopäätöksen, että vika täytyy olla hänessä itsessään. Useimmille monta kertaa eronneista ja karanneista tämän myöntäminen on liikaa.

Joten Waitt etsii käsiinsä entiset tyttöystävänsä ja kysyy heiltä, mihin suhde kaatui. Ohjaajan kieli on syvällä poskessa, tai niin voisi ainakin luulla. Dokumentti on yllättävän vakavamielinen. Toinen ongelma on, että Waittin exät eivät yleensä valtavasti puhu, eivätkä he halua esiintyä kameran edessä.

A Complete History
of My Sexual Failures
Sub klo 21.00

Tangokuninkaallinen löytyy tänä iltana

Kolme mies- ja kolme naislaulajaa on käynyt läpi pitkän karsinta- ja äänestyskierroksen ennen tämän illan Tangomarkkinoiden tangolaulukilpailun finaalia, jonka huipennukseksi kruunataan Tangokuninkaallinen 2011. Joko nyt on naisen vuoro? Suoran lähetyksen juontavat Ella Kanninen ja Mikko "Peltsi" Peltola.

Välinumerona kuullaan sävellys- ja sanoituskilpailun voittajatango, Tango Maria, jonka on sanoittanut ja säveltänyt Veeti Kallio. Hän myös itse tulkitsee tangon. Musiikista vastaa Timo Toivasen Suuri Tango -orkesteri.

Tangomarkkinat 2011: Finaali
TV2 klo 20.00

Rooma tuhoutui kahdessa kaudessa

HBO ja BBC tekivät historiallinen draamasarjan Rooma (Rome) todella suurella rahalla, ja se näkyy jokaisesta kuvasta. Aikaa, vaivaa ja ammattitaitoa ei ole säästelty draamapuolellakaan. Mutta liian kallis on liian kallis, vaikka laadukas olisikin. Roomaa tehtiin kaksi esityskautta, 22 mahtipontista jaksoa.

Nelonen uusii yömyöhään Rooman jälkimmäisen kauden. Caesar on kuollut, eikä kukaan oikein tiedä, mihin se johtaisi. Valtatyhjiöillä on taipumus täyttyä. Ohjelma sisältää voimakkaita kohtauksia, jotka saattavat olla haitallisia lapsille ja nautinnollisia aikuisille.

Rooma
Nelonen klo 00.55

Vitsi ja miten se kerrotaan

Kaksiosainen Jim D -dokumentti Vitsin historia on väärin nimetty, mutta siitä voidaan syyttää ohjelman alkuperäistä nimeä, History of the Joke. Dokumentissa ei nimittäin juurikaan käydä läpi vitsin tai huumorin historiaa, ellei tiettyjen koomikoiden henkilöhistoriaa sellaiseksi lasketa.

Yleisessä tiedossa on, että koomikko Lewis Black on hauska mies. Nyt Black etsii maailman hauskinta vitsiä. Tätä varten hän tapaa kollegoitaan. Toisinaan he heittävät hyvän vitsin, mutta enemmän keskustellaan koomikon työstä yleensä ja heidän uransa alkuajoista. Siinä sivussa pohditaan huumorin olemusta ja tarkoitusta.

Vitsin historian unohtuminen voidaan antaa anteeksi, koska dokumentti on kuitenkin aika hauska. Ohjelmassa puhuvat esimerkiksi George Carlin, Jimmy Carr, Jeff Dunham, Kathy Griffin, Penn Jillette, Patton Oswald ja Robin Williams.

JIM D: Vitsin historia, osa 1/2
JIM klo 21.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.