Mieskuoron matkassa maailman ympäri

Karstulan Mieslaulajien kuoronjohtaja Olli Oikari kertoo pyöritelleensä jo pitkään ajatusta kuljettaa kuoro maailman ympäri musiikin avulla.

– Itselleni ja monelle muullekin musiikkinäytelmä taitaa olla ainut keino moisen reissun toteuttamiseen, Oikari naurahtaa.

80 minuutin aikana 24 kappaletta kuljettaa kuoroa ja näyttelijöitä ympäri maailmaa. Perinteisestä mieskuorolaulusta ei tällä kertaa ole kyse, vaan esityksen aikana kuullaan muun muassa PMMP:n, Haloo Helsingin, Johnny Cashin ja Juice Leskisen kappaleita.

Oikarin sovittamia kappaleita nivoo yhteen Juhani Lehtosen kirjoittama käsikirjoitus. Tarina lähtee liikkeelle, kun Ruotsin hovissa sattuu putkirikko ja Yliputkimies Pöyhönen Suomesta pyydetään apuun. Ja sitten mennään, kovaa ja korkealta, kuumailmapallolla.

Päärooleissa Yliputkimies Pöyhösenä ja hänen Saara-vaimonaan nähdään Jukka Paananen ja Salla Krok.

Uutta tarvittiin

Kuorolaisten lisäksi produktiossa on mukana joukko näyttelijöitä, soittajia ja tanssijoita, yhteensä Pallo hukassa -musiikkinäytelmässä on mukana reilut 50 ihmistä.

– Ei perinteinen mieskuorolaulu olisi pitänyt kuoroa elossa. Tarvittiin jotain uutta, toteaa aiemmin kuoroa johtanut ja tämänkertaisen näytelmän ohjaava Eero Jokela.

Pallo hukassa on Karstulan Mieslaulajien yhdeksäs musiikkinäytelmä. Perinteiset nuottikansiot heitettiin nurkkaan jo vuonna 1994 ja miehet laitettiin liikkeelle.

– Kuoro pääsee jälleen kokeilemaan rajojaan, kun esityksessä on erilaisia kappaleita kuin ennen, Oikari toteaa.

Pallo hukassa -musiikkihupailun ensi-ilta on 20.10. ja sitä esitetään ensi-illan jälkeen syyskaudella kolmena peräkkäisenä viikonloppuna. Kysyntää Savoy-teatterissa ja Finlandia-talossakin esiintyneelle kuorolle on, osa syyskauden kymmenestä esityksestä on jo loppuunmyyty.

– Kyllä me on varauduttu siihen, että keväällä jatketaan, kuoron tiedottaja Simo-Heikki Rosenström lupaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.