Miltä grillaajan pitää tuoksua - Max Perttulahan sen tietää

Viitasaarelta kotoisin oleva, itseoppinut parfymööri Max Perttula pompahti esille erikoisen tuoksuprojektin ja yllättävän yhteistyökumppanin kanssa. Lidlin Suomen markkinoille lanseeraamat Eau de Grill -tuoksut julkistettiin eilen Helsingissä.

Tuoksut on luotu sekä miehelle että naiselle. Perttula kuvailee tuote-esittelyssä, että miesten tuoksun lähtökohtana on grillinuotion savuisuus, joka on saanut ylellisiä gourmandtyyppisiä vivahteita. Naisten tuoksu ei ole savuinen, vaan kesäisessä kombinaatiossa yhdistyvät muun muassa valkoinen koivupuu ja järvivesi.

Perttula kertoo haistaneensa itse tuoksut Suomen luonnossa. Aiemmin hän on hyödyntänyt luontokokemuksiaan muun muassa Viitasaaren nimikkoparfyymissa 44500 LAKE. Siinä tuoksuvat järvivesi ja nahkainen lumme. Parfymööri on tullut tunnetuksi nenästään, joka erottaa lähes 700 tuoksua.

Max Perttula ei tunnustaudu itse mestarigrillajaksi. Hän on kuitenkin mielellään mukana syömässä, jos joku muu grillaa.

Kiireistä miestä ei tahdo saada kiinni kommentoimaan uutta aluevaltausta. Facebook-sivuillaan Suomessa harvinaisen alan ammattilainen sanoo, että unelmat alkavat vihdoinkin kantamaan tulosta kymmenien vuosien taistelun jälkeen.

- Lisää seuraa toukokuussa, kun kaksi muutakin suurta hanketta julkistetaan, lupaa Perttula.

Tuoksuja on myynnissä rajoitettu erä vain Lidl-ketjun Grillimaisteri-kiertueella isoilla paikkakunnilla. Jyväskylään Aren aukiolle kiertue saapuu sunnuntaina 7. kesäkuuta. Parfyymi maksaa parikymppiä.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .