Miss Jyväskylä on reipas hevostyttö

20-vuotias Anniina Korsikko on uusi Miss Jyväskylä. Hänet valittiin kaupungin kauneimmaksi 12 finalistin joukosta viime viikon keskiviikkona.

Korsikko on tuore jyväskyläläinen, sillä hän muutti kaupunkiin Savosta tänä syksynä.

– Muutin tänne miehen perässä, asun nyt yhdessä kihlattuni kanssa Palokassa, Korsikko sanoo.

Hän on syntynyt Kaavilla ja on koulutukseltaan ratsastuksenohjaaja ja ylioppilas. Kaksoistutkinnon hän teki Savossa. Tällä hetkellä Korsikko tekee ratsastuksenohjaajan töitä eri talleilla uudella kotiseudulla.

Eläimet kuuluvat myös reippaan missin tulevaisuudensuunnitelmiin. Toiveammatti on eläinlääkäri, pääsykokeissa on tarkoitus käydä ensi keväänä.

– Meillä ei ole tällä hetkellä lemmikkiä, mutta tarkoitus on ottaa Pomeranian-rotuinen koira lähitulevaisuudessa.

Vapaa-ajallaan Korsikko ratsastaa, käy kuntosalilla ja salsaa. Lisäksi hän harrastaa laulamista. Myös sillä saralla Korsikko on kilpaillut. Paras saavutus on ammattikoulujen välisten kulttuurikilpailun kakkossija.

Miss Jyväskylä-kisaan Korsikko päätti osallistua, kun hakuilmoitus osui sattumalta silmään muuttopuuhien ohessa. Kisakokemusta hänellä oli jo Miss Savotar-kilpailusta, jossa hän sijoittui 1. perintöprinsessaksi. Missikisoista hän hakee esiintymistaitojen ja -kokemuksen karttumista.

Tuore titteli tuonee mukanaan edustustehtäviä ja työkeikkoja. Niiden määrään missi itsekin voi vaikuttaa, ja Korsikko aikoo olla aktiivinen.

– Muutamia juttuja on jo vireillä.

Miss Jyväskylä ei ole pelkkä kauneuskilpailu. Ennen vaatekierroksia tuomaristo haastatteli kandidaatteja suljetuin ovin ja esitti heille tiukkojakin kysymyksiä. Miss Jyväskylä-kilpailun järjestää Suur-Jyväskylän lehti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.