Miss Jyväskylän ja rata-autoilijan rakkaustarina alkoi yhteisten ystävien kautta: "Ihan kuin olisimme tunteneet toisemme aina"

Vuoden 2017 Miss Jyväskylä Kiia Pitkänen,19, ja rata-autoilija Jonne Rautjärvi, 19, tapasivat ”virallisesti” kaksi vuotta sitten Helsingin Kampissa.

Tuttavuus oli alkanut yhteisten ystävien kautta jo aiemmin, mutta Kampin tapaamisesta alkoi varsinainen seurustelu. Jo samana iltana lukiolainen ja tuolloin Tuusulassa asunut Kiia esitteli ihastuksensa vanhemmilleen.

 

Nuorten ensivaikutelmat toisistaan olivat tällaiset.

Kiia muistaa huomanneensa ensin Jonnen pituuden (192 cm) sekä fiksun pukeutumisen (siistit farkut, valkoinen Luhdan takki ja sininen Hilfigerin paita, joka korosti Jonnen vaaleutta ja sinisiä silmiä).

Myös Jonne oli kiinnittänyt huomiota Kiian eleganttiin tyyliin.

– Hän erottui massasta näyttävyydellään ja pituudellaan (180 cm), hän pukeutui aikuismaisesti ja meikkasi kauniisti. Vaikka kiinnitin ensin huomiota ulkonäköön, luonne ratkaisi. Ensimmäisillä treffeillä ei tullut ollenkaan jäätymisen tunnetta, Jonne muistelee

– Ihan kuin olisimme tunteneet toisemme aina, Kiia jatkaa.

He alkoivat pitää tiiviisti yhteyttä WhatsAppin kautta, sillä Jonne asui Jyväskylässä ja kävi lukiota. Viikonloppuisin he matkustivat vuoron perään toistensa luo.

 

Jonnen Jyväskylä-yhteyden ja suostuttelun ansiosta Kiia haki Miss Jyväskylä -kilpailuun – ja voitti sen. Tuomaristo kiitteli erityisesti Kiian esiintymistaitoa ja iloisuutta.

Voiton jälkeen Pitkänen on tehnyt promootiokeikkoja eri puolilla Suomea ja työskennellyt naisten liikuntakeskuksessa. Parhaillaan hän treenaa itseään ”kisakireyteen” Miss Suomi 2020 -kisoja varten. Lähin tähtäin on kesällä kisattava valtakunnallinen Pitsimissi-kilpailu Raumalla.

Viikonloput Kiia toimii karaoke-emäntänä Huhtasuon Vemmelsääri-ravintolassa, jossa myös laulaa itse. Ravintolan asiakkaita hän kehuu.

– Niin lämminhenkisiä, kilttejä ja ystävällisiä!

 

Tämän kevään yhteishaussa Pitkänen haki Jyväskylän yliopiston kulttuuritutkimuksen koulutusohjelmaan ja ammattikorkeakoulun sosionomikoulutukseen.

Miksi Miss Suomi -titteli on edelleen tärkeä?

– Pidän esiintymisestä ja toivon saavani kilpailun kautta lisää juonto- ja esiintymiskeikkoja.

Siihen Jonne lisää:

– Esiintymisvarmuudesta ja paineensietokyvystä, jota missikilpailuissa tarvitaan, on hyötyä kaikissa ammateissa.

 

Jonnen tärkein tähtäin on ammattikilpaura rata-autoilussa. Parhaillaan hän tavoittelee BMW Xtreme -sarjan Pohjois-Euroopan mestaruutta. Ensimmäiset kisat olivat viime viikonloppuna Latviassa Riiassa, josta alkoi Suomen ja Baltian kierros. Sijoitus oli hienosti kolmas.

Edellisen vuoden Rautjärvi on kuntoutunut Seinäjoella tapahtuneesta kolarista, jossa murtui kaksi selkänikamaa. Nyt hän kertoo olevansa täysin kunnossa. Kisamatkoilla mukana kiertävät Kiian lisäksi Jonnen vanhemmat.

Myös työnantaja on suhtautunut ymmärtäväisesti rata-autoilijan tavoitteisiin. Jonne on työskennellyt Suomen Vesiturvassa asiakashankkijana. Hän aikoo hakea poliisiammattikorkeakouluun.

– Kilpa-autoura on ammattihaaveeni, mutta ei siinä pidä lähteä keulimaan, vaan on oltava jokin leipätyö.

Alkukesän kisojen jälkeen on kuitenkin vuorossa armeija.

 

Tällä hetkellä nuoren parin arkea rytmittää töiden, kilpailuihin valmistautumisen ja kaverien tapaamisen lisäksi uusi perheenjäsen, staffi Hulda.

Lähitulevaisuuden suunnitelmat ovat siis selvillä.

– Maltilla mennään eteenpäin. Parisuhteemme on niin hyvällä mallilla, ettei ole epäilystäkään ettemmekö jatkaisi yhdessä, Jonne Rautjärvi sanoo.

– Meillä ei ole vielä ehtinyt olla kunnon riitaakaan, Kiia Pitkänen lisää.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .