Missi-istumelta urheilutoimittajaksi – "Oli aika siistiä, kun kaksi maailmaani törmäsivät sillä tavalla"

Vuoden 2017 aikana Beata Papp totuttiin näkemään loisteliaissa iltapuvuissa, näyttävissä meikeissä ja tyköistuvissa pikkumustissa. Tuolloin täysillä Miss Suomi -kruunua tavoitellut nainen nautti missielämästä ja sen tuomasta glamourista.

Nyt yli vuosi missifinaalin, jossa Papp ei sijoittunut, jälkeen glamour-elämä on menettänyt hohtoaan.

– Itselle tuli sellainen olo, että siinä on niin paljon näyttämistä ulospäin. Koko ajan on pakko näyttää täydelliseltä ja olla kuvissa aina täysi meikki päällä. Ja se myös vaikutti siihen, mitä minusta ajateltiin. Aloin kuulla kommenttia, että olen ylimielinen, vaikka oikeasti olen tosi kaukana siitä, Papp kertoo nyt.

– Aloin sitten tarkemmin katsoa omaa sosiaalisen median profiiliani ja rupesin miettimään, että miksi kaiken pitäisi olla täydellistä. Minähän siitä päätän, mitä siellä on. Tuli sellainen olo, että jos ne jollekin kelpaa sellaisena kuin olen, en halua sellaista ihmistä elämääni.

Tämän päätöksen jälkeen Pappille tuli hetkeksi eksynyt olo. Missivuodelta oli kuitenkin jäänyt hyvät muistot ja Essi Unkurin, Alexandra Kantolan ja Hanna Kangasluoman kaltaisia hyviä ystäviä.

Vastaus ja polku löytyivät, kun nainen palasi menneisyyteen.

– Olen viime aikoina ollut taas paljon tekemisissä taitoluistelun kanssa ja ihmetellyt, että miksi ikinä lähdin urheilun maailmasta. Se on ihan mun juttu ja paluu on ollut tosi motivoivaa ja inspiroivaa.

– Tykkään yhä joskus laittautua, mutta oikeasti viihdyn paremmin verkkarit päällä ja tukka ponnarilla.

Beata Papp on Jyväskylässä hyvin tunnettua Pappin sukua. Beatan isoisä Ákos Papp vaikutti voimallisesti Jyväskylän kulttuurimaailmassa. Beatan isä on Jyväskylästä kotoisin ja Inkeri-mummi asuu täällä edelleen.

Papp aloitti taitoluistelun 5-vuotiaana ja eteni parhaimmillaan lajissa pohjoismaiden mestariksi. 20-vuotiaana hän kuitenkin epäonnistui kisoissa, joihin oli panostanut paljon. Se sai naisen jättämään lajin, johon oli sijoittanut koko elämänsä.

– Ennen kuin lopetin en tiennyt, että on jotain muuta elämää. Päätin silloin, että tämä on tässä enkä halua nähdä enää ainuttakaan jäähallia.

Papp asui tuolloin Kanadassa ja meni töihin paikalliseen ravintolaan. Hän ei oikein tiennyt mitä tekisi tulevaisuudellaan, kunnes hänen äitinsä ehdotti Miss Suomi -kilpailua.

– Olin aina tykännyt esiintyä, joten ajattelin, että miksikäs ei. Laitoin hakemuksen ja olin varma, että siitä ei kuulunut mitään. Semifinalistien haastattelupäivä tuli ja meni enkä ollut saanut viestiä, joten ajattelin, että minua ei valittu. Päiviä myöhemmin löysin viestin roskapostikansiostani. Se harmitti tosi paljon ja soitin organisaatioon, että pääsisinkö vielä mukaan. Onneksi he päästivät.

– Olin jo finaalin jälkeen katselemassa lentoja takaisin Kanadaan, mutta päätin kuitenkin jäädä Suomeen. Ja se oli hyvä päätös, Beata Papp sanoo.

Nyt Papp on päässyt viemään viihdemaailmassa hankkimaansa osaamista myös vanhan harrastuksensa pariin.

– Sain Helsinki GP:n loppuosuuteen suunnitella valoja, pukuja ja musiikkia. Oli aika siistiä, kun kaksi maailmaani törmäsivät sillä tavalla.

Törmäyksiä voi tulla muitakin, sillä Papp valmistuu tai on jo juuri valmistunut urheilutoimittajaksi.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .