Mma Ramotswe, ylpeä afrikkalainen

Alexander McCall Smithin Mma Ramotswe -kirjat ovat suosittuja Suomessakin. Ne ovat oikein viihdyttävää luettavaa. Vaikka kyse onkin dekkareista, Afrikka antaa tuttuun tyylilajiin uuden näkökulman.

Precious Ramotswe (Jill Scott) korostaa jatkuvasti perinteistä afrikkalaista ruumiinrakennettaan, eli tukevuuttaan. Itsenäinen ja älykäs Mma Ramotswe perustuu Botswanan ensimmäisen ja ainoan naisten etsivätoimiston. Selvitettävät rikokset eivät ole sarjan pääasia. Mman saamat jutut ovat murhia selvästi pienempiä.

TV1 uusii seitsemänosaisen HBO:n ja BBC:n yhteistyössä tekemän draamasarjan Naisten etsivätoimisto nro 1 (The No. 1 Ladies' Detective Agency). Jill Scott on juuri oikea nainen Mma Ramotswen rooliin, vaikka amerikkalainen onkin.

Naisten etsivätoimisto nro 1
TV1 klo 22.00

Komea mies palaa juurilleen

En tiedä, millaista elämää komeat miehet elävät, mutta 30-vuotias lakimies Antonio Magnanoa (Daniele Liotti) tietää. Mies kaataa naisia kuin metsätyökone puunrunkoja. Työnteko ei miestä kiinnosta, vaan hän elää vanhempiensa rahoilla. Kuulostaa makealta elämältä.

Lopulta isä saa tarpeekseen maksumiehen roolistaan. Antonio joutuu palaamaan Roomasta kotimaisemiinsa Cataniaan. Playboy-elämä on ohi, ja perinteet ja perhe ovat jälleen kunniassa, vaikka sitten väkisin. Antionilla on synkkä salaisuus, joka paljastuu vähitellen.

Kaksiosainen italialainen minisarja Antonio (Il bell'Antonio) perustuu vuonna 1960 valmistuneeseen elokuvaan.

AVA Draama: Antonio
AVA klo 21.00

Norjalaista perhe-elämää

Kuusiosainen draamakomedia Päin perhettä (Koselig med Peis) on norjalaista tuotantoa. Broch-Hansenin perhe on hajonnut, mutta toivo sovinnosta elää yhä.

36-vuotias Georg kirjoittaa kirjeen syntymättömälle lapselleen siltä varalta, että hän perii perheen henkiset sairaudet ja ongelmat. Juuri tuo kirje on juonellisesti kantava elementti. Georg kertoo rehellisesti perheestään ja etenkin halustaan löytää lapselleen äiti.

Georgin yritystä hankkia oikea perhe varjostaa hänen isänsä Frank, joka asuu samassa talossa. Frank on kadottanut otteensa todellisuudesta, eikä Georg saa hoitoon juurikaan apua pikkuveljeltään Terjeltä.

Päin perhettä
FST5 klo 20.55

Villen mukana ympäri Venäjää

Näyttelijä Ville Haapasalo nauttii Venäjällä suurta kansansuosiota. Haapasalo tuntee äiti-Venäjän paremmin kuin useimmat venäläiset. Venäjää hän puhuu tietenkin täydellisesti. Haapasalon isännöimä kahdeksanosainen sarja Venäjän halki 30 päivässä nähdään uusintana. Junareissu alkaa Villen toisesta kotikaupungista, Moskovasta.

Venäjän halki 30 päivässä
Yle Teema klo 21.00

Kanada kutsuu maahanmuuttajia

Kanadaan muuttaa vuosittain noin 250 000 ihmistä eri puolilta maailmaa. Havumetsien, erämaiden ja jääkarhujen maa ottaa avosylin vastaan maahanmuuttajat. Silminnäkijä vieraili Manitobassa, provinssissa, jonka väkiluku on vain 1,2 miljoonaa. Manitobaan tulee 15 000 maahanmuuttajaa vuodessa. Suomeen suhteutettuna se vastaisi lähes 100 000 ihmisen vuosittaista muuttovirtaa.

Silminnäkijä:
Mamut tervetuloa!
TV2 klo 22.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.