Monacon ruhtinas astuu avioon

Vapaat eurooppalaiset kuninkaalliset ovat tänä vuonna vähentyneet huomattavasti heidän mentyä naimisiin. Tänään avioon astuvat Monacon ruhtinas Albert ja Charlene Wittstock. TV1 näyttää kaiken suorana lähetyksenä. Selostajina ovat Marjukka Havumäki ja Raine Tiessalo.

Lähetyksen alussa seurataan häävieraiden matkaa maineikkaista Hotel de Paris ja Hermitage-hotelleista ruhtinaan palatsiin. Kirkollinen vihkiminen alkaa klo 18 Suomen aikaa. Vastavihitty ruhtinaspari käy Monacon suojeluspyhimykselle omistetussa Saint Dévoten kappelissa, jonne ruhtinatar jättää morsiuskimppunsa.

Tv-lähetyksen jälkeen häitä voi seurata Yle Areenan kautta yhä suorana mutta ilman selostusta.

Ruhtinas Albertin häät
TV1 klo 17.10

On maailmassa monta ihmeellistä...

Amerikkalainen hämmästely-sarja Usko tai älä (Ripley's Believe It or Not!) jatkuu. Termi hämmästely-sarja johtuu siitä, että en muutakaan keksinyt. Eihän tämä realityä varsinaisesti ole eikä dokumenttikaan.

Usko tai älä esittelee kaikenlaisia kummallisia asioita ympäri maailmaa, ja katsojat voivat sitten niitä hämmästellä. Uskonhan minä, mutta kun ei kiinnosta tippaakaan. Juontajana toimii Dean Cain. Sääliksi käy näyttelijää, joka on tällaisiin kakkahommiin joutunut.

Tänään vuorossa on ainakin seuraavaa: intialainen ihmissyöjäheimo, lihakoukuissa riippuvat texasilaispojat ja sairauden hoidossa käytetyt toukat.

Usko tai älä
Nelonen klo 17.45

Elvis elää ja palaa kotiinsa

He ovat myyneet yli 130 000 lippua Elvis-show'hunsa ja ovat esiintyneet muun muassa Skanssenin yhteislauluilloissa ja väliaikaesiintyjinä Svenska Melodifestivalenilla. Heidän esityksensä saavat aina valtaisat suosionosoitukset.

Glada Hudikteaternin väki, joka koostuu kehitysvammaisista näyttelijöistä, teki mahdollista sellaisesta, jonka piti olla mahdotonta. Seuraava askel on viedä Elvis-esitys Yhdysvaltoihin. Neliosaisessa sarjassa seurataan ensemblen edesottamuksia, kun tarkoituksena on esiintyä muun muassa New Yorkissa Brooklyn Academy of Musicissa.

Dok: Elvis elää Hudikissa
FST5 klo 21.30

Kolme miestä ja huippuvaihde

Legendaarinen Top Gear on virallisesti auto-ohjelma mutta tiedän, että en ole ainoa, joka seuraa sitä ensisijaisesti brittihuumorin vuoksi. Nyt nähtäviin 15. esityskauden parhaisiin paloihin kuuluu kaikenlaista hulinaa ja kohellusta alkaen julkkisten grillijuhlista ja päättyen superauto Bugatti Veyron Super Sportin testaamiseen. Richard Hammond, Jeremy Clarkson ja James May pysyvät rooleissaan kuin ne olisivat etukäteen käsikirjoitettuja.

Top Gear
MTV3 klo 17.50

Ashan elämän monet värit

TV2 esittää uusintana 26-osaisen espanjalaisen lasten animaatiosarjan Asha. Asha on ihan tavallinen tyttö, jolla on perhe, paljon ystäviä ja pirteä mieli. Sarjassa puhutaan suomea.

Sarja saattaa aiheuttaa hampaiden kiristystä perussuomalaisten keskuudessa. Ashan pääteemoja ovat muun muassa suvaitsevaisuus ja monikulttuurisuus. Ensimmäisessä jaksossa uudet asukkaat muuttavat kortteliin ja koulu alkaa. Ilmassa tuoksuu couscous.

Asha
TV2 klo 9.05

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.