Monen mahdollisuuden vesitornit

Sarjan Suojele minua! toisen kauden uudet jaksot alkavat. Suojele minua! on tv-ohjelma, joka haluaa herättää keskustelua rakennetusta ympäristöstä. Se pohtii vanhoille kohteille uusia käyttötarkoituksia, laatii ylistyslauluja ja järjestää mielenilmauksia yhdessä paikallisten asukkaiden kanssa.

Mukana suojelussa ovat toimittaja Minna Joenniemi ja arkkitehti Tuomas Toivonen sekä uutena suojelijana muusikko Jarkko Martikainen. Tänään sarjassa vieraillaan Kuusankoskella tyhjässä paperitehtaassa, lauletaan lossituvan puolesta Merimaskussa ja mietitään, mitä iloa voisi olla tyhjistä vesitorneista.

Vesitorneja ovat Suomessa suunnitelleet eturivin arkkitehdit ja insinöörit, Alvar Aaltoa myöten. Koska valtaosa vesitorneista edustaa 1950-70-lukujen rakennuskantaa, niiden suojelullista arvoa ei ole vielä kartoitettu.

Suojele minua!
Yle Teema klo 21.00

Kidnappaajatkin ovat ihmisiä

Kidnappaukset ja lunnaiden vaatiminen ei ole vain rikollisuutta, se on myös globaali miljardibisnes. Aivan erityisen ahkerasti kidnappauksia järjestetään Kolumbiassa. Sen joutui omakohtaisesti kokemaan dokumentin Minä ja kidnappaajani "minä", brittiläinen Mark Henderson.

Kidnappaajat pitivät Hendersonia vankinaan 101 päivää. Reilu vuosi vapautumisensa jälkeen Mark sai sähköpostia kaappaajaltaan. Mark ja toinen samojen kidnappaajien uhri, saksalainen Reini, ottivat yhteyttä kaappaajiinsa ja lopulta tapasivat heidät. He halusivat ymmärtää hyväksikäyttäjiensä mielenliikkeitä. Lopulta Mark ystävystyi kaappaajansa kanssa ja sai jopa kutsun tämän hääjuhliin.

Brittidokumentti kertoo tarinan, johon voi hyvin liittää vanhan sanonnan siitä, miten todellisuus on tarua ihmeellisempää.

Dokumenttiprojekti:
Minä ja kidnappaajani
TV2 klo 22.05

Pääsiäinen Calabriassa

Bo Hagström matkustaa aistit avoinna Italiaan tutustumaan kuuluisaan ruokakulttuurin. Reissu alkaa Calabriasta, aivan Italian eteläisimmästä kärjestä, eli saapasmaan varpaasta.

Tämä kiinnostaa henkilökohtaisesti, sillä olen kerran Calabriassa käynyt. Calabria on ollut perinteisesti maan köyhintä aluetta ja juuri sitä kauneinta maaseutu-Italiaa, jota tv-sarjoissa ja elokuvissa usein esitellään. Serrastrettan kylässä valmistetaan perinteistä pääsiäisruokaa.

Aistit avoinna Italiaan
TV2 klo 17.00

Etsitään miestä, tositarkoituksella

Reality-sarja Miten löytää kunnon mies nähdään uusintana. 37-vuotias Sally Gray on sinkku ja ylpeä siitä. Vielä mieluummin hän olisi parisuhteessa kunnollisen miehen kanssa. Joten Sally aikoo löytää itselleen kymmenessä viikossa Sen Oikean.

Sally suhtautuu miehenmetsästykseen sekä tunteella että tieteellisellä tarkkuudella. Aluksi hän kysyy neuvoja treffitohtorilta ja deittiasiantuntijalta. Seuraavaksi järjestetään projektin avausbileet, uusitaan vaatekomeron sisältö ja tavataan kaksi ensimmäistä miestä.

Älkää minulta kysykö, onko Sally aivan tosissaan, sillä en vastausta tiedä. Huonommillakin tekosyillä on tosi-tv-sarjoja tehty.

Miten löytää kunnon mies
Liv klo 23.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.