Muistatko nämä jyväskyläläiset yhtyeet? Ne tekevät comebackin

Kaksi jyväskyläläistä yhtyettä tekee comebackin huomenna Ravintola Mustan Kynnyksen viisivuotisjuhlilla. Lavalle nousevat rockyhtye Goodenough ja indierockin lähettiläs Fridge. Ne kiersivät Suomea 1990-luvulta vuosituhannen alkuun. Sen jälkeen niistä on ollut lavalla vain Fridge ja sekin ainoastaan kerran, seitsemän vuotta sitten.

Goodenoughin laulaja-lauluntekijä Matti Perälä, 46, kertoo, miltä on tuntunut esiin kaivaa esiin biisejä, jotka ovat syntyneet nuorena aikuisena kokonaan toisessa elämänvaiheessa.

– Hyvältä, helpolta ja hauskalta.

Goodenough julkaisi äänitteensä omakustanteisesti. Keikkoja oli parhaimmillaan kymmeniä vuodessa. Rockunelmat eivät toteutuneet, mutta muistot ovat lämpimät.

– Se oli hauskanpitoa ja hetkessä elämistä.

Kilometrit taitettiin pakettiautolla, jossa tarvittaessa myös nukuttiin. Yhtye oli ostanut itselleen Ford Transitin. Perälä arvelee, että aika ei ole kohdellut bändin entistä pakettiautoa yhtä armeliaasti kuin paluukeikalleen nyt valmistautuvia soittajia.

– Se on varmaan jossakin pieninä kuutioina.

Paluukeikkaansa varten Goodenough on treenannut tosissaan mutta ei vakavasti. Perälä lupaa "timanttisen jännittävän ja äärirajoilleen vievän" esityksen.

Siihen Perälä ei ota kantaa, nähdäänkö Goodenough keikoilla vielä muuallakin, esimerkiksi hänen perheensä kipparoimassa baari Vakiopaineessa.

– En ole ennustaja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.