Muistatko vielä tämän? C-kasetille oli helppo nauhoittaa radiosta

Aleksis Ärje ikuisti kouluikäisenä jääkiekkojoukkue JYPin otteluselostuksia radiosta C-kaseteille. Nauhurin ääressä piti olla sormi tarkkana. Isona Ärje itse alkoi selostaa radioon JYPin liigaotteluja.

Jyväskyläläinen on säilyttänyt kasettinsa, joita hän aikoinaan kuunteli uudelleen ja uudelleen. Nyt hän kaivoi aarteet esiin.

– Huikeaa käsitellä taas pitkästä aikaa C-kasetteja.

Ärjen 1990-luvulla radiosta nauhoittamilla kaseteilla on äänessä etenkin Kari Tyni, JYPin legendaarinen radioselostaja ja nykyinen toimitusjohtaja.

– AMPUU MAALIIN! Pienestä kulmasta tyhjään maaliin tekee Thomas Sjögren ja upottaa KalPan, Tyni hehkuttaa JYPin silloisen ruotsalaisvahvistuksen osumaa eräällä kasetilla.

Tyni oli yksi niistä jääkiekkoselostajista, joiden tekemisistä Ärje sai vaikutteita. Omassa työssään Ärje on kokenut toiselta puolelta mikrofonia saman, minkä aikoinaan innokkaana radionkuuntelijana: jääkiekkoselostukset voivat koskettaa kuuntelijoitaan syvästi.

Ärjen mieleen on jäänyt esimerkiksi eräs palaute, jonka hän sai viime kevään pronssiottelun jälkeen. JYP oli napannut mitalit päihitettyään Lukon.

– Se, mitä pelissä tapahtui ja se että JYP loppujen lopuksi voitti, oli saanut tämän kuuntelijan itkemään. Selostaessa en yhtään tiedä, miten joku tulkitsee sen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Uusi tietovisa on taas täällä: testaa, millainen Keski-Suomi-tietäjä olet

Yli 200 auton mies kertoo kuudesta erityisestä biilistään – "Autoihin ei saa rakastua, mutta silloin mulla oli kyynel silmässä"

Tämä mies on omistanut yli 200 autoa – "Vaimo sanoi, että leiki, kunhan se ei vaikuta jääkaapin sisältöön"

Ravintola-arvio: Keskisuomalaisen makuraati tarttui Hoxin härkää sarvista ja etanaa kotilosta – perinteinen annos yllätti Jyväskylän Savelassa

"Älkää leikkikö kiusaamisella!", vaatii nuori multialainen Shen ja kertoo taidenäyttelyllään omaa rankkaa tarinaansa

Veera Ailunkan ja Ella Samulan Verella-duolla oli syntyhetkellä vain yksi tavoite – ja nyt se on täytetty

He ovat vastassa, kun synnytät – Jyväskylän ammattikorkeakoulusta valmistuvat kätilöt kertovat, miksi hakeutuivat alalle

Saunoja kaipasi Jyvässeudulle yleistä, avannollista saunaa, jossa järjestettäisiin myös sekavuoroja – Muuramen Kivitaskun yrittäjä tarttui palautteeseen

Uusi Bond-kappale julkaistaan perjantaina – Grammyja kahminut artistitulokas Billie Eilish julkaisi tiedon sosiaalisessa mediassa

Jyväskyläläinen Valtteri on yksi Suomen parhaista nuorista kokeista – "Ruoanlaitto vei mukanaan"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.