Musiikkimiehenä tunnettu Mikael Konttinen toimii Finnairilla perämiehenä

Kun Pylkönmäen suuri poika Mikael Konttinen sai ammattilentäjän paperit Suomen Ilmailuopistosta 2011, vallitsi alalla vaikeat ajat. Lentoyhtiöiden rekrytoinnit olivat jäissä eikä alan töitä yksinkertaisesti ollut.

Nyt elämän suuntaviivat ovat selkiytyneet. Yli kuuden vuoden odotuksen jälkeen Konttinen aloitti viime syksynä työt perämiehenä Finnairilla.

– Minulla on ollut pikkupojasta asti jokin käsittämätön hinku tuonne yläilmoihin. Näköalat, perspektiivi ja hienot lentokoneet ovat aina kiehtoneet minua. Sieluni lepää siinä ympäristössä, mies fiilistelee.

Ensimmäisen lentomatkansa hän koki 7-vuotiaana. Silloin matka ilmojen halki kulki Tikkakoskelta tädin luo Rovaniemelle.

– Vähän se silloin jännitti lähteä lentokoneeseen ilman äitiä. Olen kuitenkin siitä lähtien tykännyt olla liikkeellä. Tämän työn myötä on ollut hienoa päästä piipahtamaan eri kohteissa.

Matkustelu sattuu olemaan muutenkin Konttisen lempiharrastus, joten matkakuumetta uusi työ ei ole suinkaan helpottanut. Päinvastoin.

– Paljon me matkustellaan yhdessä perheen kanssa. Milloin lentokoneessa, autossa tai laivassa. On vain hyvä, että lapset tutustuvat uusiin paikkoihin.

Viime helmikuussa Konttisella oli kuukauden vapaa jakso töistä. Samanaikaisesti hänen avovaimonsa oli hoitovapaalla. Tuona aikana perhe vietti kokonaisen kuukauden ulkomailla vieraillen Australian pääkaupungissa Canberrassa sekä Thaimaassa.

– Reissu meni yllättävän hyvin, vaikka siihen sisältyi kaksi pitkää lentoa. Kuinka ollakaan reippaimpia olivat perheemme pienimmät matkustajat. Ihastuimme suuresti Australiaan. Se on uskomaton maa ja oma maailmansa. Jäi kutkuttava tunne, että sinne palataan vielä.

Suuri yleisö tuntee Konttisen ensisijaisesti musiikista. Eikä hän pystyisi edes kuvittelemaan elämäänsä ilman musiikkia. Pitkäsoittoja häneltä on ilmestynyt kolme. Niistä viimeisin sisälsi lähes kokonaan hänen omia sävellyksiään.

– Jatkossa haluan lisätä paukkuja sävellystyöhön ja kehittyä. Sitä voi onneksi tehdä missä ja milloin vain. Tiedä vaikka saisin joskus tehtyä sävellyksen, jonka Soidinmäen Tommi voisi levyttää, hän väläyttää.

Erityisen onnekkaaksi Konttinen, 34, kokee itsensä siinä, että on saanut tehdä viihdealan töitä monipuolisesti.

– Yleensä on vain tullut eteen joku uusi juttu, johon olen hypännyt mukaan. Näin olen sitten saattanut löytää itseni vaikka juontamasta missikisoja. Kehäraakki-iässä en suinkaan ole, joten eiköhän tässä vielä useampi vuosikymmen tulee puuhasteltua viihteen parissa.

Tulevana kesänä Konttinen uskoo puuhastelevansa enempi hiekkalaatikoilla ja uimarannoilla lastensa kanssa. Perheeseen kuuluvat aviovaimo Päivi, kaksi poikaa sekä kesällä kaksi vuotta täyttävä tytär.

– Minulla on kesän aikana peräti kuusi viikkoa vanhempainvapaata, jonka aikana kierretään Muumimaailmat ja huvipuistot. Pojat ovat jo useana kesänä toivoneet, että kokeiltaisiin asuntoautoilua. Sen aika voisi olla tänä kesänä. Käymme myös Italiassa, johon olemme viime vuosina suuresti mieltyneet.

Pylkönmäeltä kotoisin olevan, mutta jo vuosia Helsingissä asuneen Konttisen kesäperinteisiin on kuulunut olennaisesti Saarijärvi ja Kirmot. Tänä vuonna hän vetää Kirmoilla lauluklinikkaa yhdessä jyväskyläläisen tangokuningattaren Jenna Bågebergin kanssa.

Luvassa on myös Pylkön poikien yhteinen 10-vuotisjuhlakonsertti.

– Kuopuksemme syntyi kaksi vuotta sitten juuri Kirmoja edeltävänä päivänä. Meillä oli siellä samaan aikaan konsertti, jolle lapsen syntymä loi oman jännityksensä. Tämän vuoksi kutsumme häntä Kirmojen lapseksi, Mikael Konttinen sanoo.

Pylkön pojat eli Mikael Konttinen ja Tommi Soidinmäki esiintyvät Saarijärven Kirmot-tapahtumassa torstaina 19.7. Vierailijana on Eini.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .