Muumiastiat ovat nyt kalliita buumiastioita – Palsanmäet järjestävät Hirvaskankaalla Muumi-tavaroiden huutokaupan

1930-luvulla syntynyt, 1990-luvulla roihuunsa syttynyt ja siitä jatkaen pinnalla pysynyt muumikulttuuri poikii edelleen eriskummallisia tarinoita.

Viikonloppuna huutokaupattiin virheellisellä painatuksella koristeltu Vilijonkka-muki 6 100 euron hintaan. Mukin lähtöhinta oli 4 500 euroa.

Eikä buumi jää tähän. Hirvaskankaalla järjestetään sunnuntaina 21. huhtikuuta Muumi-huutokauppa, jossa myydään laajasti muumitavaraa.

Ensimmäiset Muumi-teemaiset astiat valmistettiin 1950-luvulla. Nykyisten muumimukien tuotanto aloitettiin 1990. 1950-luvun mukit ovat tänä päivänä äärimmäisen harvinaisia keräilykohteita ja siksi hinnakkaita.

Ilta-Sanomien mukaan Aki ja Heli Palsanmäen huutokaupassa myydään mukien lisäksi muumikulhoja, muumilautasia, muumiverhot ja muumiaiheisia kattovalaisimia, Pikku Myy -kultaraha sekä hopearahakokoelma. Tuotteita on huudettavana noin 250.

– Myytävänä on myös Markku hoitaa -tv-ohjelmasta tutun Timon moottorisahalla veistämä Muumipappa, Nuuskamuikkunen ja Pikku Myy, Aki Palsanmäki kertoo IS:n haastattelussa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .