Muusikko Liimatta on myös kirjailija

Lauantaina Jyväskylän Lutakossa esiintyvän Absoluuttisen Nollapisteen laulaja Tommi Liimatta on ollut ahkera viime vuosina. Mieheltä on ilmestynyt kaunokirjallisuutta sekä sarjakuvia, onpa hän toimittanut opuksia toimittajalegenda Veikko Ennalan kirjoituksistakin.

Miehen tuorein kaunokirjallinen tuotos Nilikki ilmestyi vasta äskettäin.

- Kirjaidean sain joulukuussa 2004. Se oli sivujen 127-131 saunakohtaus. Kiinnosti selvittää, mitä tapahtui ennen saunaa ja mitä sen jälkeen. Annoin tarinan kuitenkin levätä Muovikorvo-kirjan (2007) tekemisen ajan.

- Tutustuin Nilikin henkilöihin samalla, kun kirjoitin heitä mukaan. Houkutus hypätä helpompaan kohtaukseen oli välillä kova, mutta maltoin mieleni. Kaikkiaan kirjoittaminen kesti vajaat kaksi vuotta.

Entä, onko muita julkaisuja suunnitteilla?

- Haluaisin nyt hengähtää. Kahden ja puolen vuoden sisällä on ilmestynyt kymmenen julkaisua, kun laskee mukaan levyt, toimitetut Ennalat ja muut teokset.

Liimatan ja Kotiteollisuuden Jouni Hynysen viimeisen puolentoista vuoden aikainen kirjeenvaihto kuitenkin julkaistaan?

- Kyllä. Rillipää ja läski -niminen kirja on merkitty Johnny Knigan julkaisuohjelmaan helmikuun alkupuolelle. Puhumme kirjeenvaihdossa Hynysen kanssa meitä kiinnostavista aiheista. Ja niitähän riittää!

Lue juttu kokonaisuudessaan lauantain Keskisuomalaisesta.

Uusimmat

Tänään

Jyväskyläläiskaunotar Lotta Näkyvä putosi Selviytyjistä – "Omat liittolaiset pettivät"

Pitkittynyttä vaivaa varten määrätty antibioottikuuri toi Merja Kohvakalle yöunet vievän allergian, ja se saattoi pelastaa hänen henkensä: "Se oli onnekas yskä"

Pentti Särkiojan, 80, olympialaiset lähestyvät puolen vuosisadan ikää, eikä Pylkönmäen Yrittävän puheenjohtajan pesti ole loppumassa – "Joskus talkootunteja kertyi liikaakin, mutta olen tykännyt tästä touhusta"

Arman Alizadille talousohjelma Youtubeen

Jyväskylään jo kolmas Aito Döner -ravintola

Miksi vain luonnollinen kauneus on hyväksyttyä, kauneusyrittäjä Tiina Jylhä kysyy – Jyväskylässäkin kohotetaan rintoja ja muotoillaan häpyhuulia

Kun vaimo alkoi odottaa lasta, Joonas Tolvanen kirjoitti tulevalle lapselle kirjan

Mikä urheiluseura täytti 100 vuotta? Tunnetko keskisuomalaiset kansanedustajat? Mikä marja mainitaan maakuntalaulussa? – Testaa, kenellä on kaveriporukassasi paras Keski-Suomi-tietämys

Vanhanajan huonekasvit loppuvat kukkakaupoista – Löytyykö sinun kotoasi näitä klassikkokasveja?

Viitasaarelaiset naiset innostuivat neulomaan 350 paria villasukkia veteraaneille – Neuloosi jäi päälle ja nyt he kokoontuvat kerran viikossa neulomaan ja juttelemaan

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.