Muusikko Liimatta on myös kirjailija

Lauantaina Jyväskylän Lutakossa esiintyvän Absoluuttisen Nollapisteen laulaja Tommi Liimatta on ollut ahkera viime vuosina. Mieheltä on ilmestynyt kaunokirjallisuutta sekä sarjakuvia, onpa hän toimittanut opuksia toimittajalegenda Veikko Ennalan kirjoituksistakin.

Miehen tuorein kaunokirjallinen tuotos Nilikki ilmestyi vasta äskettäin.

- Kirjaidean sain joulukuussa 2004. Se oli sivujen 127-131 saunakohtaus. Kiinnosti selvittää, mitä tapahtui ennen saunaa ja mitä sen jälkeen. Annoin tarinan kuitenkin levätä Muovikorvo-kirjan (2007) tekemisen ajan.

- Tutustuin Nilikin henkilöihin samalla, kun kirjoitin heitä mukaan. Houkutus hypätä helpompaan kohtaukseen oli välillä kova, mutta maltoin mieleni. Kaikkiaan kirjoittaminen kesti vajaat kaksi vuotta.

Entä, onko muita julkaisuja suunnitteilla?

- Haluaisin nyt hengähtää. Kahden ja puolen vuoden sisällä on ilmestynyt kymmenen julkaisua, kun laskee mukaan levyt, toimitetut Ennalat ja muut teokset.

Liimatan ja Kotiteollisuuden Jouni Hynysen viimeisen puolentoista vuoden aikainen kirjeenvaihto kuitenkin julkaistaan?

- Kyllä. Rillipää ja läski -niminen kirja on merkitty Johnny Knigan julkaisuohjelmaan helmikuun alkupuolelle. Puhumme kirjeenvaihdossa Hynysen kanssa meitä kiinnostavista aiheista. Ja niitähän riittää!

Lue juttu kokonaisuudessaan lauantain Keskisuomalaisesta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.