Muuttunut Steve’n’Seagulls-yhtye lähteen jälleen valloittamaan Amerikkaa – mukana on uusi “savolaisvenkulabasisti”

Kolmannen albuminsa Grainsville viime vuonna julkaissut keskisuomalainen Steve’n’Seagulls-yhtye on noussut maailmanmaineeseen taidokkailla cover-versioillaan. Elokuussa yhtye onkin lähdössä jälleen Pohjois-Amerikkaan kiertueelle. Se on yhtyeen seitsemäs uudella mantereella.

Samalla tulikasteensa saa yhtyeen uusi basisti Jamppa, joka hyppää Leevi Pukin jättämiin saappaisiin. Tomi Tajakka kommentoi miehistössä tapahtunutta muutosta seuraavasti:

– Asiaan ei liity mitään dramatiikkaa. Vaihdoksen syynä ovat henkilökohtaiset tekijät, jotka liittyvät kiertue-elämään. Ei niistä sen enempää.

Orkesterin uusi jäsen on yhtyeen tiedotteen mukaan “savolaisvenkula ja pystybassovirtuoosi”:

– Soittajina kyseiset veijarit ovat osin hyvin erilaisia, joten odotamme ilolla Jampan tuomaa maustetta bändin toimintaan. Kesä kierretään festareita Euroopassa ja syksy Jenkeissä. Loppuvuosi sitten reissataan ympäri kotimaata. Alkuvuodesta 2020 äänitämme neljännen levyn.

Ranskasta tavoitettu Tomi Tajakka kertoi yhtyeen olevan iloinen Amerikan-suosiosta.

– Jengi saattaa ajaa 4–5 tuntia konserttiin tai jopa lentää paikalle. Yleisössä näkee paljon fanipaitoja, ja on kiva jutustella fanien kanssa.

Tajakan yhtyeen musiikkia voi kutsua bluegrassiksi, newgrassiksi tai progressiiviseksi bluegrassiksi. Yhtyeen Youtube-videoita on katsottu yli 170 miljoonaa kertaa, joista pelkästään Thunderstruck-video on kerännyt yli 82 miljoonaa katselukertaa.

Steve’n’Seagulls esiintyy Keski-Suomessa 4. heinäkuuta Joutsan Joutopäivillä sekä 14. elokuuta Teatteri Areenassa Muuramen Riihivuoressa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .