Näin Ismo Leikolan komiikka taipuu englanniksi – katso videolinkit

Jyväskyläläistaustainen stand-up-koomikko Ismo Leikola kisailee maailman hauskimman ihmisen tittelistä USA:ssa. Parhaillaan käynnissä oleva The Funniest Person In The World -komiikkakilpailu on edennyt finaalin kynnykselle.

Jäljellä on 10 kilpailijaa ympäri maailmaa, joista viisi parasta esiintyvät ensi perjantaina Las Vegasissa kilpailun viimeisessä vaiheessa. Viisi parasta valitaan nettiäänestyksellä, jota Ismo Leikola johtaa murskaavalla äänivyöryllä. Äänestys päättyy tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 2 Suomen aikaa.

Leikolan menestys on ollut esillä Suomen mediassa hurjasti. Koska äänestykseen on voinut osallistua kuka tahansa mistä päin maailmaa vain, Leikola on saanut valtaisan ääniryöpyn; tiistai-iltana 21.30 ääniä oli yli 40 000.

Palkinnoksi voittaja saa 10 000 dollaria ja kutsun osallistumaan kansainväliselle kiertueelle.

Ismo Leikola on tuttu kasvo suomalaisilla stand-up-lavoilla, mutta kuten kisan menestyksestä voi päätellä, vitsinheitto taipuu myös englanniksi. Video sen kertoo, kuinka Leikola kääntää mutisevan tyylinsä kansainväliseksi.

Laugh Factory -sivustolta löytyy materiaalia kyseisestä kilpailusta. Video semifinaaleista löytyy tästä. Leikolan osuus alkaa ajassa 28.50.

Sivustolta löytyy myös toinen video, joka on taltioitu Leikolan keikalta kyseisessä kilpailussa. Pääset sivulle tästä ja klikkaamalla Suomen lipulla varustettua kuvaa video avautuu sivun ylälaitaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Jyväskyläläinen on yksi maailman parhaista koomikoista

Jyväskyläläinen koomikko menestyy kansainvälisillä lavoilla