Näistä kappaleista Riki Sorsa muistetaan – 4 kovinta hittiä

Muusikko Riki Sorsan ura alkoi englannin kielellä lauttasaarelaisen The Zoo -bändin laulajana ja kulki Euroviisujen sekä Amerikan kautta suomenkielisiin hitteihin.

1. Reggae O.K.

Riki Sorsa edusti Suomea Euroviisuissa kappaleella Reggae O.K. 4. huhtikuuta vuonna 1981 Dublinissa. Kappale sijoittui kilpailussa 16:nneksi, mutta siitä tuli iso hitti Suomessa ja muuallakin Euroopassa. Sinkku myi yli 100 000 kappaletta.

Raspikurkkuisesta suomalaisesta tuli kertaheitolla tuttu koko Euroopalle.

2. Joki

Joki on levymyynnin perusteella Riki Sorsan suurin hitti. Vuonna 1993 levytetty kappale siivitti Riki Sorsa ja Leirinuotio-orkesteri -levyn lähes 40 000 levyn myyntiin. Levyltä nousi suosikiksi myös Afrikan tähti -kappale. 1990-luvun alkuvuodet olivatkin Riki Sorsan parhaat levymyynnin kannalta. Keikkojakin riitti: yhtye veti vuoden 1993 aikana yli 200 keikkaa.

3. Haaveissa vainko oot mun

Haaveissa vainko oot mun -kappale on yksi monista biiseistä, joilla Sorsa on osallistunut Suomen Euroviisu-karsintoihin. Kappale toi toisen sijan karsinnoista, mutta ei vienyt Euroviisuihin saakka.

Elokuussa 1985 Haaveissa vainko oot mun -biisi nousi singlelistan 12. sijalle. 30:n kärjessä kappale pysyi kolme kuukautta. Kappale julkaistiin myös Sorsan ensimmäisellä kokoelmalevyllä, joka myi kultaa.

4. Muuttohaukka

Muuttohaukka oli Riki Sorsan ensimmäinen suomenkielinen single. "Ki ki kiistä" tunnettu kappale löytyy vuonna 1983 julkaistulta Riki Sorsa -nimiseltä albumilta, jonka toinen suosikkikappale on Tää on se yö.

Lähteet:

Rikisorsa.com

MTV