Näitä pelisuunnittelijoita kannattaa pitää silmällä

Elokuvien tapaan pelit ovat yhteisen työn tulos. Mutta siinä missä elokuvaohjaajan visio on erittäin tärkeä lopputulokselle, saman voi sanoa myös pelien pääsuunnittelijoista.

Puhuttelevimmat pelit tulevat persoonallisilta tekijöiltä. Tässä muutama omaleimainen huippu, joiden töitä kannattaa seurata.

Shigeru Miyamoto on elävä legenda, joka on suunnitellut Nintendolle muun muassa Marion ja Zeldan. Vakuutti viimeksi Pikmin 3 -pelillä.

Toinen legenda, maailman historiasta ammentava Sid Meier, tunnetaan parhaiten Civilization-sarjasta, jossa hallitaan ihmiskuntaa aina pronssikaudelta tulevaisuuteen.

Elokuvallisuuteen pyrkivän Hideo Kojiman päätyö on Metal Gear Solid -sarja, joka on tarjonnut toinen toistaan ikimuistoisempia hetkiä. Kojiman työstää paraikaa Metal Gear Solid V: The Phantom Painia.

Dan ja Sam Houser ovat tarkoituksella jättäytyneet Rockstar-pelifirman imagon varjoon, mutta veljekset määrittävät modernia pelisuunnittelua etenkin Grand Theft Auto -sarjalla.

Vahvan leimansa nykypelaamiseen on antanut myös Shinji Mikami, jonka lukuisten saavutusten huipentuma on Resident Evil 4. Ensi vuonna herralta tulee kauhupeli The Evil Within.

Atsushi Inaba on kannustanut pelisuunnittelijoita rajoja rikkovaan luovuuteen. Massiivisen ohjauspöydän ja polkimien kanssa myyty Steel Battalion on herran irtiotoista hämmentävin.

Kamppailupelien suvereeni taitaja on puolestaan Yoshinori Ono, jonka saavutuksista suurin on lajityypin mestariteos Super Street Fighter IV.

Dungeon Keeperistä, Fablesta ja Populouksesta tunnettu Peter Molyneux on yltiöpäisyydestään huolimatta näkemyksellinen taiteilija, jota motivoi uuden keksiminen.

Killer7 on yksi modernien videopelien mielenkiintoisimmista ja ilmaisuvoimaisimmista teoksista. Sen takaa löytyy herra nimeltä Goichi Suda, joka pyrkii aina shokeeraamaan.

Hienovaraisemmalla tyylittelyllä sen sijaan vakuuttaa Jenova Chen, jonka mykistävä Journey valaa uutta tulevaisuutta koko pelikerronnalle.

Lista on hyvä päättää Hidetaka Suehiroon, jonka Twin Peaks -televisiosarjalle kumartava murhamysteeri Deadly Premonition on omituisinta mitä peleissä on hetkeen nähty.

Lue keskiviikon 4.9. Keskisuomalaisesta arvio Michel Ancelin uudesta pelistä Rayman Legends.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.