Nämä kuuluisat näyttelijät ovat tähdittäneet videopelejä

Siinä missä pelien suosio on viime vuosikymmenet kasvanut ja tekniikka kehittynyt, myös tunnetut näyttelijät ovat olleet halukkaita työskentelemään niissä.

Yleensä heitä kuitenkin vain kuullaan, sillä ääninäyttelijöinä peleissä on esiintynyt liuta nimekkäitä Hollywood-tähtiä Samuel L. Jacksonista Liam Neesoniin ja Mickey Rourkesta Kiefer Sutherlandiin.

Harvinaisempaa on, että näyttelijä antaa koko olemuksensa peliin. Mutta niitäkin löytyy.

Vuoden 1994 Wing Commander III: Heart of the Tiger on kulttisuosioon noussut scifi-peli. Siinä nähtiin pelaamisen lomassa videopätkiä, joissa esiintyi Star Wars -elokuvista tunnettu Mark Hamill.

Aitoa videokuvaa oli myös Command and Conquer: Red Alert 3:ssa (2008), jossa puolestaan Star Trekien George Takei ilmeili tyylilleen uskollisesti.

Apocalypse-toimintapeli (1998) sai aikanaan näkyvän mainoskampanjan, koska tähdeksi digimuotoon oli kiinnitetty itse Bruce Willis. Karisma ei kuitenkaan riittänyt, vaan peli floppasi.

Saman kohtalon koki Jet Lin tähdittämä toimintapeli Rise to Honor (2004), eikä yhtään paremmin sujunut Chow Yun-fatin Strangleholdilla (2007).

Yksi persoonallisimmista lienee puolestaan samuraipeli Onimusha 3 (2004), jossa yhteistyötä tekivät japanilainen Takeshi Kaneshiro ja ranskalainen Jean Reno.

Nykyinen James Bond eli Daniel Craig esiintyi yhdessä Judi Denchin kanssa toimintapelissä James Bond 007: Blood Stone (2010), joka kertoi alkuperäisen Bond-tarinan.

Bill Murray on puolestaan painottanut useasti julkisuudessa, ettei häntä nähdä uudessa Ghostbusters-elokuvassa. Peliin hän kuitenkin suostui: koominen Ghostbusters: The Video Game (2009) kokosi yhteen vanhasta kaartista myös Dan Aykroydin, Harold Ramiksen ja Ernie Hudsonin.

Näyttelijöiden pelit ovat yleensä heikkolaatuisia, mutta joukosta löytyy priimaakin: paras on Vin Dieselin tehokas toimintateos The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay (2004). Armottomaksi pelifaniksi julistautunut Diesel teki sille myös mainion jatko-osan The Chronicles of Riddick: Assault on Dark Athena (2009). Sen sijaan Dieselin ajopeli Wheelman (2009) osoittautui pettymykseksi.

Lue keskiviikon 16.10. Keskisuomalaisesta arvio Ellen Pagen ja Willem Dafoen tähdittämästä draamapelistä Beyond: Two Souls.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.