Nörttihuumori on juuri nyt muotia

Valmiiksi nauretut, monella kameralla studiossa kuvatut tilannekomediat eivät ole olleet muodissa enää vuosiin. Mutta siinäkin tyylilajissa on yhä menestyjänsä, ja Rillit huurussa (Big Bang Theory) on niistä suurimpia. Sarja jatkuu kolmannen kauden jaksoin, jotka tosin on nähty aiemminkin.

Nörtit Leonard, Sheldon, Raj ja Howard palaavat tutkimusmatkaltaan Pohjoisnavalta. Miehet ovat väsyneitä ja parrakkaita. Reissun tieteellinen anti jää selvästi vähäisemmäksi kuin niistä innostunut Sheldon luulee. Naapurissa asuvalla hemaisevalla blondilla Pennyllä on ollut ikävä Leonardia.

Rillit huurussa on perinteinen sitcom, jossa ihmiset pitäytyvät perusluonteissaan eivätkä koskaan opi virheistään. Sarja on myös aika hauska, joskaan ei niin hauska kuin purkkinaurusta voisi päätellä. Katsojalta tosin vaaditaan kykyä arvostaa nörttihuumoria.

Rillit huurussa
Sub klo 19.30

JFK:n kuolema kiehtoo yhä

Kuusiosainen kanadalainen draamajännäri Marraskuun salaliitto (Across the River to Motor City) kuulostaa mielenkiintoisemmalta kuin se käytännössä on. Tyylillisesti haetaan noir-sävyjä ja HBO-fiiliksiä, mutta kiehtovan salaliiton tunnelmaa ei koskaan oikein synny. Ei sarja silti huono ole. Se ei vain koskaan täysin nouse kunnianhimoisuuttaan vastaavalle tasolle.

22. marraskuuta vuonna 1963 USA:n presidentti John F. Kennedy ammutaan Dallasissa. Nuori vakuutustarkastaja Ben Ford odottaa lentoemäntätyttöystäväänsä Katieta, joka ei koskaan saavu kotiinsa Detroitiin. Dallas-Detroit-lennon ykkösluokan ainoa matkustaja, kuubalainen diplomaatti, on hämärä ja pelottava mies. Katien ruumis löytyy 40 vuotta myöhemmin.

Tapaus JFK kiehtoo yhä, vaikka perusteellisista tutkimuksista huolimatta pitäviä todisteita suuren luokan salaliitosta ei ole löytynyt. Niin tylsää kuin se onkin, kaiken takana oli Lee Harvey Oswald yksin. Mutta asialla toki saa ja voi yhä spekuloida.

Eikä innokkaimpien salaliittouskovaisten mieltä muuta mitkään todisteet ja selvitykset. Sillä mitä pitävimmiltä ne vaikuttavat, sitä suurempi ja syvemmälle menevä salaliitto heidän mielestään on.

Marraskuun salaliitto
TV1 klo 22.00

Homohuumoria halvimmillaan

Uusintana nähtävä reality-sarja Gay Army on ärsyttävää seurattavaa. Jos samat henkilöhahmot pistettäisiin fiktiiviseen komediaan, olisi pakko valittaa helppoihin stereotyyppeihin ja homokliseisiin turvautumisesta ja antaa yksi tähti.

Yhdeksän skandinaavista (ei tosin suomalaista) homomiestä osallistuu tiukkaan ja vaativaan amerikkalaistyyliseen armeijakoulutukseen. Porukkaa johtaa vaativa ja jatkuvasti vihainen kersantti Rosenbaum.

Gay Army haiskahtaa täysin käsikirjoitetulta. Kaikki homomiehet ovat niin neitihomoja, että se ei menisi läpi huonossa sitcomissakaan. Kersantti on tietenkin naama punaisena huutava päällepäsmäri. Ilmeisesti esikuva on ollut Full Metal Jacketin kersantti Hartman, jota matkitaan aivan suoraan.

Myötähäpeä ohjelman puolesta nousee maksimiin, kun homojen kasseista löytyy dildoja ja muita seksileluja. Juu, tosi uskottavaa.

Gay Army
TV5 klo 19.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vihreä tulee ryminällä ja tulee jäädäkseen, iloitsee Huvila & Huussi -ohjelmasta tuttu maisemasuunnittelija – suomalaisetkin ovat heränneet pihojen ja puutarhojen suunnitteluun

Marko Ahosen tärpit: Kerro minulle jotain hyvää kertoo suloisen sisäsiistin traagisen rakkaustarinan

Marko Ahosen tärpit: Menu Finnjävel vie katsojat suomalaisen perinneruuan ytimeen

Vanhat kuvat: Nelostietä mentiin venekyydillä, kun vedet nousivat tulvakorkeuteen 1955 – katso kuvat Pihtiputaalta ja Koskenpäältä

Tiedätkö, arvaatko, muistatko? Tällä kertaa tietovisassa sukelletaan historiaan: Tiedätkö Suomen kuninkaan oikean nimen?

Somen supertähti Keuruulta on nyt kirjailija ja filosofian maisteri – "Nyt voin ryhtyä täysillä kehittämään uraa"

Marko Ahosen tärpit: Inside Out – mielen sopukoissa on yksi Pixarin lukuisista merkkiteoksista

Jyväskyläläinen, sinut on tanssihaastettu! Opettele yksinkertainen tanssisarja, kuvaa se ja lähetä eteenpäin

Marko Ahosen tärpit: Renny Harlin muutti elokuviensa kielen hollywoodista kiinaksi – New Year’s Even käsikirjoitusta ei herättäisi eloon Jeesuskaan

Umpikaupunkilainen emäntä alkoi kuvata maatilan eläimiä – nyt possu, aasi ja poni ovat some-tähtiä

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.