Nörttihuumori on juuri nyt muotia

Valmiiksi nauretut, monella kameralla studiossa kuvatut tilannekomediat eivät ole olleet muodissa enää vuosiin. Mutta siinäkin tyylilajissa on yhä menestyjänsä, ja Rillit huurussa (Big Bang Theory) on niistä suurimpia. Sarja jatkuu kolmannen kauden jaksoin, jotka tosin on nähty aiemminkin.

Nörtit Leonard, Sheldon, Raj ja Howard palaavat tutkimusmatkaltaan Pohjoisnavalta. Miehet ovat väsyneitä ja parrakkaita. Reissun tieteellinen anti jää selvästi vähäisemmäksi kuin niistä innostunut Sheldon luulee. Naapurissa asuvalla hemaisevalla blondilla Pennyllä on ollut ikävä Leonardia.

Rillit huurussa on perinteinen sitcom, jossa ihmiset pitäytyvät perusluonteissaan eivätkä koskaan opi virheistään. Sarja on myös aika hauska, joskaan ei niin hauska kuin purkkinaurusta voisi päätellä. Katsojalta tosin vaaditaan kykyä arvostaa nörttihuumoria.

Rillit huurussa
Sub klo 19.30

JFK:n kuolema kiehtoo yhä

Kuusiosainen kanadalainen draamajännäri Marraskuun salaliitto (Across the River to Motor City) kuulostaa mielenkiintoisemmalta kuin se käytännössä on. Tyylillisesti haetaan noir-sävyjä ja HBO-fiiliksiä, mutta kiehtovan salaliiton tunnelmaa ei koskaan oikein synny. Ei sarja silti huono ole. Se ei vain koskaan täysin nouse kunnianhimoisuuttaan vastaavalle tasolle.

22. marraskuuta vuonna 1963 USA:n presidentti John F. Kennedy ammutaan Dallasissa. Nuori vakuutustarkastaja Ben Ford odottaa lentoemäntätyttöystäväänsä Katieta, joka ei koskaan saavu kotiinsa Detroitiin. Dallas-Detroit-lennon ykkösluokan ainoa matkustaja, kuubalainen diplomaatti, on hämärä ja pelottava mies. Katien ruumis löytyy 40 vuotta myöhemmin.

Tapaus JFK kiehtoo yhä, vaikka perusteellisista tutkimuksista huolimatta pitäviä todisteita suuren luokan salaliitosta ei ole löytynyt. Niin tylsää kuin se onkin, kaiken takana oli Lee Harvey Oswald yksin. Mutta asialla toki saa ja voi yhä spekuloida.

Eikä innokkaimpien salaliittouskovaisten mieltä muuta mitkään todisteet ja selvitykset. Sillä mitä pitävimmiltä ne vaikuttavat, sitä suurempi ja syvemmälle menevä salaliitto heidän mielestään on.

Marraskuun salaliitto
TV1 klo 22.00

Homohuumoria halvimmillaan

Uusintana nähtävä reality-sarja Gay Army on ärsyttävää seurattavaa. Jos samat henkilöhahmot pistettäisiin fiktiiviseen komediaan, olisi pakko valittaa helppoihin stereotyyppeihin ja homokliseisiin turvautumisesta ja antaa yksi tähti.

Yhdeksän skandinaavista (ei tosin suomalaista) homomiestä osallistuu tiukkaan ja vaativaan amerikkalaistyyliseen armeijakoulutukseen. Porukkaa johtaa vaativa ja jatkuvasti vihainen kersantti Rosenbaum.

Gay Army haiskahtaa täysin käsikirjoitetulta. Kaikki homomiehet ovat niin neitihomoja, että se ei menisi läpi huonossa sitcomissakaan. Kersantti on tietenkin naama punaisena huutava päällepäsmäri. Ilmeisesti esikuva on ollut Full Metal Jacketin kersantti Hartman, jota matkitaan aivan suoraan.

Myötähäpeä ohjelman puolesta nousee maksimiin, kun homojen kasseista löytyy dildoja ja muita seksileluja. Juu, tosi uskottavaa.

Gay Army
TV5 klo 19.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.