Mäkihypyn viimeisin olympiavoittaja pääsee vihdoin Linnan juhliin – "Onhan tämä kunnia-asia"

Mäkihypyn viimeisin suomalainen olympiavoittaja, nykyään Laukaassa asuva Jani Soininen on kutsuttu tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän vastaanotolle. Jyväskyläläinen Soininen voitti normaalimäen kultaa Naganon talviolympialaisissa 1998.

– Kutsu tuli perjantaina postissa. Kyllähän se yllätti, sen verran aikaa on urheilu-urasta jo kulunut, Soininen tuumii.

Tasavallan presidentin kanslia tiedotti maanantaina, että tänä vuonna Linnan juhliin kutsutaan muun muassa useita mäkihypyn arvokisavoittajia.  Myös kaikkien aikojen mäkikotka Matti Nykänen on kutsuttujen joukossa.

Uran huippuhetki vuonna 1998

Soinisen uran huippuhetki osui Naganon olympialaisiin 1998. Hän voitti kisoissa normaalimäen kultaa ja suurmäen hopeaa ja jakoi kisojen mäkikuninkaan tittelin Japanin Kazuyoshi Funakin kanssa.

Joukkuemäessä Soininen saavutti MM-kultaa Thunder Baysta 1995 ja Trondheimista 1997 sekä hopeaa Lahdesta 2001.

– En ole aiemmin päässyt Linnan juhliin. Uran aikana kutsu tuli kahdesti, mutta silloin oli aina kisakauden alku menossa. Totta kai se vähän harmitti, Soininen kertoo.

Hän muistelee, että kutsu tuli Naganon vuoden lisäksi myös Trondheimin MM-kisojen vuonna 1997.

– Nyt aion mennä. On se kunnia-asia ja hienoa päästä kerran näkemään ne juhlat.

Soininen lopetti urheilu-uransa kauden 2000–2001 jälkeen. Hän on moottorikelkkoja, -veneitä ja -pyöriä myyvän Jyväs-Marine Oy:n osakas.

Saitko kutsun Linnan juhliin tai tiedätkö jonkun, joka sai? Kerro tietosi itsenäisyyspäivän vastaanotolle kutsutuista keskisuomalaisista sähköpostilla osoitteeseen verkkotoimitus@keskisuomalainen.fi. Keskisuomalainen on jälleen läsnä Linnassa ja tekee juhlista juttuja myös ennakkoon.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .