Nauru pidentää muiden elinikää

Ylen Nenäpäivä on jo perinteinen hyväntekeväisyystapahtuma. Huumorilla ja musiikilla kerätään rahaa hyvään tarkoitukseen viidettä kertaa. Illan Nenäpäivä-päätapahtuma on peräti viiden tunnin mittainen suora lähetys.

Tapahtuman juontavat Maria Sid, Pasi Toivonen, Eva Polttila, Inka Henelius ja Janne Kataja.

Esiintyjälista on pitkä, mutta koska nyt ollaan hyvällä asialla, ei säästellä turhaan palstatilaa: Ketonen & Myllyrinne, Munamies, Duudsonit, Heli Sutela, Samuli Edelmann, Hjallis Harkimo, Anna Abreu, Matti Nykänen, Arttu Wiskari, Pertti Sveholm, Erin, Mikko Kuustonen, Jussi Vatanen, Kummeli, Satuhäät ja Lauri Tähkä. Eivätkä tässä vielä edes olleet kaikki esiintyjät.

Nenäpäivä-show 2011
TV2 klo 19.10

Uusperheen monet ongelmat

Kolmeosainen BBC-draama Sinun lapset, minun lapset (The Children) nähdään uusintana. Puoli vuotta ennen uusperhettään kohdannutta tragediaa Cameronilla (Kevin Whately) meni hyvin.

Mies oli muuttanut yhteen Suen (Geraldine Somerville) kanssa, jolla on kahdeksanvuotias tytär. Cameronin teini-ikäinen poika Jack jäi ex-vaimo Annen (Lesley Sharp) vastuulle. Anne kuitenkin kaipaa vapautta, ei velvollisuuksia. Myös Suella on takanaan kipeä avioero.

Sarjan pääteema on se, miten lapset selviävät aikuisten ero- ja ihmissuhdemyrskyistä.

Sinun lapset, minun lapset
TV1 klo 22.50

Kulttisarja tekee paluun

Harva tv-tyylilaji on jämähtänyt paikalleen yhtä tiukasti kuin kouluun sijoittuvat teinisarjat. Vuosituhannen vaihteessa tehty ja nyt uusintana nähtävä Freaks & Geeks oli toista maata. Hauska ja omaperäinen sarja keräsi kehuja ja palkintoja.

18 jakson jälkeen se lopetettiin huonojen katsojalukujen vuoksi. Näin käy usein, kun tv-sarjan tekijät eivät suostu aliarvioimaan katsojiaan ja kulkevat edellä aikaansa. Nykyään Freaks & Geeks on kulttisarja, jolla on ollut paljon suosiotaan enemmän vaikutusta tv- ja elokuvakomediaan.

Tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle amerikkalaislukioon. Nyt komeat urheilijat, seksikkäät cheerleaderit ja muut suosiossa rypevät opiskelevan nuorison edustajat jäävät taka-alalle. Sarjassa seurataan sen nimen mukaisesti nörttejä ja friikkejä. Näyttelijöistä komeimman uran on tehnyt James Franco, mutta monista muistakin on tullut telkkarista ja elokuvista tuttuja kasvoja.

Freaks & Geeks
MTV3 klo 14.35

Weeds kulkee omia polkujaan

Harvassa ovat tv-sarjat, joilta voi odottaa juonellisesti lähes mitä tahansa. Weeds on sellainen. Weeds kuuluukin nykyisten tv-sarjojen aivan kärkikastiin, eikä se ole vanhentuessaan antanut periksi tippaakaan. Weeds jatkuu Canal+:lla seitsemännen kauden jaksoin.

Kuudennen kauden päätteeksi Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) sai vankilatuomion. Istuttuaan linnassa kolme vuotta Nancy vapautetaan, ja hän muuttaa valvottuun asuntolaan. Perhe ja ystävät pääsivät pakoon ja muuttivat Kööpenhaminaan. Kun he kuulevat Nancyn vapautumisesta, on aika tilata lentoliput New Yorkiin. Yllätyn suuresti, mikäli Nancy ei pian tee paluuta kannabisbisnekseen.

Weeds
Canal+ Series klo 20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Nämä biisit Tuure Kilpeläinen tekisi kollegoilleen JouluCircukseen – "miehekäs, herkkä vyörytys" ja maalauksellinen murhaballadi

Seurahuoneen disko taisteli Raatikellarin kanssa asiakkaista aikana, jolloin keskiolut oli vielä kortilla

Viitasaaren joulunavaus ja kääntösillan siunaus samalla kertaa – soppatykistä lämmintä keittoa ja päälle glögiä

50 vuotta täyttävä arkkitehti Leena Rossi kertoo Alvar Aallon vaikuttaneen häneen lapsesta lähtien – nämä kohteet Jyväskylästä sopisivat maailmanperintökohteiksi

Näyttelijä-laulaja Jussi Lampi matkustaa Keski-Suomeen "yhden miehen ylivoiman" takia: "Näin hyvän ystävän löytäminen aikuisena on harvinaista"

Lähipiiri patisti Oku Luukkaisen, 34, lääkärin pakeille, ja diagnoosiksi tuli uniapnea – “Pahimmillaan olin hengittämättä yli minuutin”

Kolumni: Big Brother lopettaisi suhteen heti

Pauno Paajala on maanantaina alkavan Rattikärpänen-tv-ohjelman sankari – ajoi elämänsä raskaimman matkan viime elokuussa

Tämä oli se kerta, kun lintubongarit käyvät luontokuvaajan luonnon päälle – mutta lopulta sinnikkyys palkittiin: "Tunnin, puolentoista välein se kuitenkin aina piristyi"

Kolumni: Synnyttikö visailu presidentinkin? – Tuttu juttu Shown katsominen tuntuu aikasiirtymältä 90-luvulle

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.