Nauru pidentää muiden elinikää

Ylen Nenäpäivä on jo perinteinen hyväntekeväisyystapahtuma. Huumorilla ja musiikilla kerätään rahaa hyvään tarkoitukseen viidettä kertaa. Illan Nenäpäivä-päätapahtuma on peräti viiden tunnin mittainen suora lähetys.

Tapahtuman juontavat Maria Sid, Pasi Toivonen, Eva Polttila, Inka Henelius ja Janne Kataja.

Esiintyjälista on pitkä, mutta koska nyt ollaan hyvällä asialla, ei säästellä turhaan palstatilaa: Ketonen & Myllyrinne, Munamies, Duudsonit, Heli Sutela, Samuli Edelmann, Hjallis Harkimo, Anna Abreu, Matti Nykänen, Arttu Wiskari, Pertti Sveholm, Erin, Mikko Kuustonen, Jussi Vatanen, Kummeli, Satuhäät ja Lauri Tähkä. Eivätkä tässä vielä edes olleet kaikki esiintyjät.

Nenäpäivä-show 2011
TV2 klo 19.10

Uusperheen monet ongelmat

Kolmeosainen BBC-draama Sinun lapset, minun lapset (The Children) nähdään uusintana. Puoli vuotta ennen uusperhettään kohdannutta tragediaa Cameronilla (Kevin Whately) meni hyvin.

Mies oli muuttanut yhteen Suen (Geraldine Somerville) kanssa, jolla on kahdeksanvuotias tytär. Cameronin teini-ikäinen poika Jack jäi ex-vaimo Annen (Lesley Sharp) vastuulle. Anne kuitenkin kaipaa vapautta, ei velvollisuuksia. Myös Suella on takanaan kipeä avioero.

Sarjan pääteema on se, miten lapset selviävät aikuisten ero- ja ihmissuhdemyrskyistä.

Sinun lapset, minun lapset
TV1 klo 22.50

Kulttisarja tekee paluun

Harva tv-tyylilaji on jämähtänyt paikalleen yhtä tiukasti kuin kouluun sijoittuvat teinisarjat. Vuosituhannen vaihteessa tehty ja nyt uusintana nähtävä Freaks & Geeks oli toista maata. Hauska ja omaperäinen sarja keräsi kehuja ja palkintoja.

18 jakson jälkeen se lopetettiin huonojen katsojalukujen vuoksi. Näin käy usein, kun tv-sarjan tekijät eivät suostu aliarvioimaan katsojiaan ja kulkevat edellä aikaansa. Nykyään Freaks & Geeks on kulttisarja, jolla on ollut paljon suosiotaan enemmän vaikutusta tv- ja elokuvakomediaan.

Tapahtumat sijoittuvat 1980-luvulle amerikkalaislukioon. Nyt komeat urheilijat, seksikkäät cheerleaderit ja muut suosiossa rypevät opiskelevan nuorison edustajat jäävät taka-alalle. Sarjassa seurataan sen nimen mukaisesti nörttejä ja friikkejä. Näyttelijöistä komeimman uran on tehnyt James Franco, mutta monista muistakin on tullut telkkarista ja elokuvista tuttuja kasvoja.

Freaks & Geeks
MTV3 klo 14.35

Weeds kulkee omia polkujaan

Harvassa ovat tv-sarjat, joilta voi odottaa juonellisesti lähes mitä tahansa. Weeds on sellainen. Weeds kuuluukin nykyisten tv-sarjojen aivan kärkikastiin, eikä se ole vanhentuessaan antanut periksi tippaakaan. Weeds jatkuu Canal+:lla seitsemännen kauden jaksoin.

Kuudennen kauden päätteeksi Nancy Botwin (Mary-Louise Parker) sai vankilatuomion. Istuttuaan linnassa kolme vuotta Nancy vapautetaan, ja hän muuttaa valvottuun asuntolaan. Perhe ja ystävät pääsivät pakoon ja muuttivat Kööpenhaminaan. Kun he kuulevat Nancyn vapautumisesta, on aika tilata lentoliput New Yorkiin. Yllätyn suuresti, mikäli Nancy ei pian tee paluuta kannabisbisnekseen.

Weeds
Canal+ Series klo 20.30

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.