Need for Speed

Tunnustettakoon että en ole kilpa-ajopelien suuri fani. En huomaa tyylilajin edustajissa merkittäviä eroja. Olen myös surkea virtuaalikuski. Need for Speed on saanut kehuja ulkonäöstään, mutta pelillisesti se kuuluu tyylilajinsa keskikastiin.

Need for Speedissä on mukana myös tarina, tai oikeastaan useampia. Pelaajan tehtävä on menestyä Ventura Bayn urbaanissa maisemissa laittomissa kaahauskisoissa. Kisailu tapahtuu avoimessa maailmassa oman valinnan mukaan.

Tarkoituksena on kasvattaa omaa mainetta ja kerätä mahdollisimman komea autokokoelma. Autojen viritys ja varustelu muistuttaa roolipelien hahmonkehitystä. Tietenkin autoja voi myös ostaa ja myydä.

Pääjuoneen kuuluu noin 80 tehtävää, ja muutenkin tekemistä on ihan mukavasti. Kisoissa pärjääminen on vain yksi tapa menestyä. Bonusta kilahtaa tilille mistä milloinkin, mikä on koukuttavaa.

Peli vaatii toimiakseen jatkuvan nettiyhteyden, mille en keksi mitään järkevää syytä. Kuinka monta kertaa pelifirmojen pitää tämä sama virhe toistaa? Need for Speedin tekninen toteutus saa kiitettävän mutta taiteellinen vaikutelma vain tyydyttävän. Homma toimii, vaan ei hurmaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.