Negative & Private Line 29.5.2003

Napakan nousun tuntemattomuudesta levylistoille tehnyt Negative näytti Lutakossa, että se on hyvin nälkäinen, ryminällä menestykseen tähtäävä yhtye. Ainakin ideatasolla.

Negativen soittajat käyttävät veikeitä nimiä ( Jonne Aaron, laulu, Larry Love, kitara, Christus, kitara, Antti Anatomy, basso, Jay Slammer, rummut) jotka viittaavat glam- ja goottirockiin. Yhtyeen tyyli on sekoitus Hanoin hardrockia ja keskitempoista rakkausmetallia HIMin tapaan. Bändi panostaa myös vahvasti ulkonäköön, ja yrittää kaikin keinoin olla ainakin muodollisesti pätevä.

Valitettavasti nämä noin kahdenkympin korvilla keikkuvat esiintyjät eivät vielä riittävästi olleet kotonaan rooleissaan, vaikka lavalla oltiinkin reteinä. Epävarmuus oli nähtävissä. Negative näytti tästä huolimatta tekevän yrityksen hoitaa keikkansa asenteella, joka ei tyydy vähempään kuin paikkaan auringossa. Ei kai kunnianhimossa mitään väärää ole, vaikka hyvä olisi muistaa että ei myöskään Hanoi Rocks saanut kaikkea heti. Status pitää ansaita.

Jonne Aaronin esitys jätti toivomisen varaa. Laulu horjui kun sen olisi pitänyt kantaa koko yhtyeen panoksen summana. Englanninkielen ääntämys oli kömpelöä. Androgyynit maneerit muistuttivat Ville Valoa, tosin liian monen punaviinilasillisen jälkeen. Niistä puuttui uskottavuus. Samoin yhtye sortui soittovirheisiin liian usein.

Negativella oli joka tapauksessa tarjota nuorelle yleisölleen kohtalaisia, periaatteessa jopa oikein mukiinmeneviä kappaleita. Tarttuvat esikoislevyn biisit kuten Naive ja Goodbye edustivat Negativen melodista osaamista. Singlekappale The Moment Of Our Love kulki vielä tunnelmaltaan vaisuksi käyneen setin loppupuolellakin.

Soiton terävöittäminen, virheiden karsiminen ja omaperäisemmän vaikutelman antava ote saattaa vielä joskus tehdä tästä bändistä sen tähden, jonka idea nähtiin torstaina.

Lämmittelijä Private Line osoitti olevansa kunnollisessa vedossa. Sen Backyard Babies -tyylinen hardrock oli voimakastahtoista vyörytystä liian aikaiseen loppuun saakka. Vokalisti-kitaristi Sammy Aaltonen esiintyi luottavaisena sekä yhtyeeseensä että yleisöön, ja tämän katsomo palkitsi.

Tälle yhtyeelle itseluottamuksen lisääntyminen ei ole tehnyt lainkaan pahaa. Private Line on nyt hyvällä tiellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.