Negative & Private Line 29.5.2003

Napakan nousun tuntemattomuudesta levylistoille tehnyt Negative näytti Lutakossa, että se on hyvin nälkäinen, ryminällä menestykseen tähtäävä yhtye. Ainakin ideatasolla.

Negativen soittajat käyttävät veikeitä nimiä ( Jonne Aaron, laulu, Larry Love, kitara, Christus, kitara, Antti Anatomy, basso, Jay Slammer, rummut) jotka viittaavat glam- ja goottirockiin. Yhtyeen tyyli on sekoitus Hanoin hardrockia ja keskitempoista rakkausmetallia HIMin tapaan. Bändi panostaa myös vahvasti ulkonäköön, ja yrittää kaikin keinoin olla ainakin muodollisesti pätevä.

Valitettavasti nämä noin kahdenkympin korvilla keikkuvat esiintyjät eivät vielä riittävästi olleet kotonaan rooleissaan, vaikka lavalla oltiinkin reteinä. Epävarmuus oli nähtävissä. Negative näytti tästä huolimatta tekevän yrityksen hoitaa keikkansa asenteella, joka ei tyydy vähempään kuin paikkaan auringossa. Ei kai kunnianhimossa mitään väärää ole, vaikka hyvä olisi muistaa että ei myöskään Hanoi Rocks saanut kaikkea heti. Status pitää ansaita.

Jonne Aaronin esitys jätti toivomisen varaa. Laulu horjui kun sen olisi pitänyt kantaa koko yhtyeen panoksen summana. Englanninkielen ääntämys oli kömpelöä. Androgyynit maneerit muistuttivat Ville Valoa, tosin liian monen punaviinilasillisen jälkeen. Niistä puuttui uskottavuus. Samoin yhtye sortui soittovirheisiin liian usein.

Negativella oli joka tapauksessa tarjota nuorelle yleisölleen kohtalaisia, periaatteessa jopa oikein mukiinmeneviä kappaleita. Tarttuvat esikoislevyn biisit kuten Naive ja Goodbye edustivat Negativen melodista osaamista. Singlekappale The Moment Of Our Love kulki vielä tunnelmaltaan vaisuksi käyneen setin loppupuolellakin.

Soiton terävöittäminen, virheiden karsiminen ja omaperäisemmän vaikutelman antava ote saattaa vielä joskus tehdä tästä bändistä sen tähden, jonka idea nähtiin torstaina.

Lämmittelijä Private Line osoitti olevansa kunnollisessa vedossa. Sen Backyard Babies -tyylinen hardrock oli voimakastahtoista vyörytystä liian aikaiseen loppuun saakka. Vokalisti-kitaristi Sammy Aaltonen esiintyi luottavaisena sekä yhtyeeseensä että yleisöön, ja tämän katsomo palkitsi.

Tälle yhtyeelle itseluottamuksen lisääntyminen ei ole tehnyt lainkaan pahaa. Private Line on nyt hyvällä tiellä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Kuka päästi koirat irti? – Jyväskylään piilotettiin yöllä 200 koiranpäätä, joista puolet kantaa hampaissaan festarilippua

Suomeen saapuva Ed Sheeran on aikamme suurin kitarasankari – katso video, jos et usko

Kaatui, mutta voitti – Lasse Virénin legendaarinen urheilutarina ei unohdu

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.