Nightwishin Paviljongin-keikka lähes loppuunmyyty

Jyväskylän Paviljongin perjantai-iltaiseen Nightwish-konserttiin on vielä noin 200 lippu jäljellä. Mahtipontisessa metallishow'ssa on tilaa yhteensä 7 000 katsojalle. Lippuja myy netissä Lippupalvelu ja jäljelle jääneet liput myydään perjantaina Paviljongin ovelta kello 18 alkaen. Nightwish nousee lavalle kello 20.30.

Nightwish on tänä päivänä suositumpi kuin koskaan aikaisemmin. Yhtyeen viimeisin Imaginaerum-albumi on myynyt Suomessa triplaplatinaa ja kultalevyraja on ylittynyt muun muassa Sveitsissä, Slovakiassa ja Saksassa. Nightwishin tuleva Euroopan-kiertue soi huikean kokoisissa konserttipaikoissa; esimerkiksi Pariisin Palais Omnisports de Paris-Bercy vetää 17000 katsojaa ja Hampurin O2 World imaisee puolestaan 16000 fania.

Muun muassa Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Japanissa Imaginaerum ylsi korkeimpaan listasijoitukseen kautta Nightwishin historian.

– En varsinaisesti pidä tällaisista pohdinnoista, mutta onhan se totta, että me soitamme tällä kiertueella niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin aikaisempaa isommissa paikoissa. Tällä mittapuulla mitattuna; kyllä, olemme suositumpia kuin aikaisemmin, Tuomas Holopainen miettii.

– Levymyynnin kuolemasta on puhuttu paljon, mutta maailmasta näyttää onneksi löytyvän vielä runsaasti ihmisiä, jotka tahtovat hankkia pieteetillä rakennetun albumikokonaisuuden. Kultalevyt ja myyntilukemat eivät ole maailman tärkeimpiä asioita, mutta paljastavathan ne kuitenkin sen, että monet ihmiset arvostavat tekemisiämme!

Edellisen kerran Nightwish konsertoi Jyväskylässä joulukuussa 2007. Yleisön joukossa syntyi paniikki, kun Paviljongin viereisellä rakennustyömaalla syttyi tulipalo. Konsertti keskeytyi noin puoleksi tunniksi, mutta kymmenet ihmiset ehtivät poistua paikalta luullessaan, että yhtye ei enää palaa lavalle. Lue konsertin dramaattisista käännekohdista ja katso video alla olevista linkeistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Ennätysyleisö evakuoitiin kesken Nightwish-keikan