Niin ne ajat muuttuvat bingossakin – ennen saattoi pääpalkintona olla poro!

Tämän vuoden Keski-Suomen bingomestarit ovat Irja Seppänen Uuraisilta ja Eino Suuronen Hankasalmen Niemisjärveltä. He jakoivat 2 000 euron voittopotin sunnuntaina Konneveden Bingon juhliessa 50-vuotissyntymäpäiväänsä Lapunmäen koulun salissa.

Paikalla oli reilut 250 pelaajaa eri puolilta keskeistä Suomea.

Juhlapelissä muisteltiin tietenkin menneitä. Aikana, jolloin tavarapalkinnoista ei tarvinnut maksaa veroa. Pääpalkintona saattoikin alkuvuosina olla väritelevisio ja välivoittoina nauhuri, vatkain, matkaradio tai joku työkalu.

"Pääpalkintona hyvätapainen sallalainen ajoporo elävänä tai teurastettuna," luki joulun alla 1970 Konneveden bingomainoksessa.

Poron voitti lopulta Lapunmäen koulun talonmies Kusti Närhi.

Bingon pyörityksessä alusta saakka mukana ollut Reijo Rantanen muistelee, että poron ajoharjoittelu elävöitti koulun väen talvea.

Seuraavana vuonna joulupukinmuori voitti bingoporon ja se pääsi ilahduttamaan lapsia seudun joulunavaustapahtumissa.

– Lahjakortit ovat pääosin voittoina nykypeleissä. Muiden maiden bingoissa jaetaan rahaa, Suomessa siihen on yksinoikeus Veikkauksella, Rantanen kertoo

Niin sanottujen iltabingojen määrä Suomessa on pudonnut alle sadan. Konnevedelläkin toimi parhaimmillaan neljä peliä. Nettipelit ja muut uhat eivät ole kuitenkaan lopettaneet Konneveden Bingoa.

– Kyllä meillä pelejä järjestetään tulevaisuudessakin ja hankitaan euroja lasten ja nuorten liikuttamiseen, Konneveden Urheilijoiden kunniapuheenjohtaja Reijo Rantanen sanoo.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen verkko 1 kk / 6 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .