Nike+ Kinect Training – Sumo Digital

Sumo Digital

Alkuvuosi on kuntokeskuksille kiireistä aikaa: jouluruokien turvottaman kansan vyöryessä juoksumatoille personal trainerit vuolevat kultaa kuin Wall Streetin pankkiirit.

Universaali kauneusihanne rasvattomasta ja lihaksikkaasta vartalosta on tehnyt kuntoilusta megatrendin. Liikunnan riemua tarjoillaan nykyisin myös konsolipelaajille mitä moninaisimmissa paketeissa. Perinteisintä tarjontaa edustavat tanssipelit, joissa onnekas yksilö on kinkunheiluttelun ohella saanut karistettua useita kiloja.

Uuden aallon kuntopeleissä konsepti on viety tuntuvasti pidemmälle. Pelkän energiakulutuksen lisäksi mukaan on otettu aikaisempaa henkilökohtaisempaa opastusta, jonka ansiosta nykyaikainen videopeli nousee käyttäjän henkilökohtaiseksi kuntovalmentajaksi.

Vaikka erillinen personal trainer on edelleen aktiivisen liikkujan ykkösvalinta, tarjoavat videopelit satunnaisesti liikuntaa harrastavalle pelaajalle todellisen vaihtoehdon. Microsoftin Xbox 360 -pelikonsolin Nike+ Kinect Training on hämmästyttävän monipuolinen ja toimiva videopeli, jonka tarkoituksena on ajanvietteen sijasta kehittää pelaajan fysiikkaa.

Konsolin eleohjausta hyödyntävä peli toimii ällistyttävän hyvin. Aloittavalle pelaajalle luodaan lähtötasotestin jälkeen yksilölliset ominaisuudet huomioon ottava kunto-ohjelma, jonka ansiosta videopeliliikunta nostaa hien pintaan kokeneellekin liikkujalle.

Teknisesti ohjelman pelaajalle laatima kunto-ohjelma ei jää jälkeen hintavasta kuntokeskuksesta, sillä pelin takana olevien kuntoiluasiantuntijoiden ansiosta mukana on tarvittava määrä monipuolisuutta ja nousujohteisuutta.

Aloittelijalle kaikki liikkeet opetetaan rauhassa ja liiketunnistus osaa pieniä nyansseja lukuun ottamatta korjata yleisimmät suoritusvirheet.

Sulavasti, motivoivasti ja väsymättä pelaajaa ohjastava henkilökohtainen kuntovalmentaja nostaa ensimmäistä kertaa pelaajan huulille epäuskoisen virneen. Koko paketti on rakennettu niin toimivaksi kokonaisuudeksi, että kuntoilija tuntee laskeutuneensa osaksi tieteiselokuvan kuvauksia.

Todellisuus paljastuu kuitenkin teknisistä vaatimuksista: treenaaminen vaatii runsaasti tilaa, joten kuntoilu pienessä olohuoneessa jää haaveeksi. Kookkaammassakin lukaalissa hikikarpaloiden vuodattaminen vaatii helposti suuritöisiä ennakkovalmisteluja vapaan tilan raivaamiseksi.

Teknisesti Nike+ Kinect Training hipoo täydellisyyttä. Pelin suurin ongelma löytyy sen olevaisuuden ytimestä: liikkuminen vaatii aloitteellisuutta, sillä hyllyllä lojuva pelilevy ei soittele treenit väliin jättäneen kuntoilijan perään. Vaikka peli kannustaa pelaajaa ja palkitsee onnistuneista suorituksista, puolustaa henkilökohtainen kuntovalmentaja edelleen paikkaansa.

Liikunnasta innostuneelle tämä peli tarjoaa kuitenkin loistavan tavan muuttaa olohuone toimivaksi kotikuntosaliksi.

Uusimmat

Tänään

Burleskia kiihkeimmillään: Glamouria, keimailua ja sopivasti paljasta pintaa – Katso kuvat!

Valtawirta julkaisi uuden singlen: "Kurjet" näyttää, että lopulta tärkeintä ovat kiitollisuus, toivo ja lämpö – kuuntele single videolta

Kolumni: Rakastettu komediasarja Frendit tekee paluun, mutta miten siihen pitäisi suhtautua?

Lestadiolaissuvun tyttären harrastus, jossa kroppaa esitellään bikineissä, ei ole ongelma, koska Katariina voittaa asenteellaan

Kolumni: Tositelkkari voi olla hengenvaarallista – ihmisille pitäisi tehdä selväksi, mitä omana itsenä esiintyminen tv:ssä tarkoittaa

Tiesitkö, että Suomen Huutokauppakeisari -ohjelman takana on käsikirjoittaja, joka huusi Toni Niemisen mäkisukset ja tekee dokumenttia trans-sukupuolisen Jennin elämästä

Jyväskylään jälleen menestystä mestaruustasolla – Katutanssin SM-kisoista neljä mitalisijaa

Kolumni: Aika jolloin uskallettiin olla hitaita – tältäkö tuntui kun televisio-ohjelmat antoivat katsojalle tilaa käyttää omaa mielikuvitusta

Uusi KSML.fi-visa testaa maakunnallisen tietämyksesi – kokeile miten hyvin tunnet knoppitietoa Keski-Suomesta

Kolumni: Sohvaperunat on tv-ohjelmien aatelia – legendaarinen lausekin olisi jäänyt syntymättä ilman ohjelmaa

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.