Norsulauma vaihtaa maisemaa

Vanhan sanonnan mukaan muuttaminen on helvetistä. Helpoiten meillä siitä viimeksi selvisivät kissat, joilta ei vaadittu mitään muuta kuin uuteen paikkaan tottumista. Mutta myös eläinten muutot saattavat toisinaan olla hankalia, kuten uusi brittiläinen reality-sarja Eläimellinen muuttopäivä osoittaa.

Eläimet nimittäin ovat usein isompia kuin kuljetuskoriin mahtuvat kissat. Lisäksi sarjassa muuttoja tekevät villieläimet. Valinnan muutosta on tietenkin tehnyt ihminen. Eläimillä ei ole tässä asiassa äänivaltaa.

Heti aloitusjaksossa tehdään todella valtava eläinkunnan muuttoreissu. Malawissa norsut ja ihmiset ovat ryhtyneet taistelemaan samasta ruuasta. Siksi norsujen henki alkoi olla halpaa valuuttaa, ja on kahakassa kuollut ihmisiäkin. Joten ohjelmassa siirretään peräti yli 60 elefanttia maan eteläosan kansallispuistoon.

Eläimellinen muuttopäivä
Jim klo 18.50

Vielä yksi uusi puutarhaohjelma

En tiedä, monesko puutarhaohjelma seitsemänosainen Toivepiha on, mutta aina monia niitä ohjelmistosta löytyy. Camilla Ottesenilla on apunaan kaksi puutarhuria. Kolmikko toteuttaa ihmisten puutarhaunelmia siten, että koko urakka hoituu kolmessa päivässä.

Ensimmäisessä osassa he kunnostavat 12 asukkaan yhteispuutarhan Århusissa. Asukkailla on yhteinen alue, jonka he toivoisivat aktiivisempaan käyttöön. Camilla apureineen luovat unelmapuutarhan mukaan lukien sulkapallo- ja lentopallokentät sekä luonnollisesti paljon kauniita kukkia.

Toivepiha
FST5 klo 18.30

Anssi Bremer syntyi lentäjäksi

Bremerien suku on ollut osa suomalaista ilmailua sen alusta saakka. Anssi Bremer on lentäjä kuten hänen isänsä ja neljä setäänsäkin. Sukuun mahtuvat kuitenkin myös saksalaiset juuret ja suomalaisen ulkomaankaupan kehittäminen.

Upseerinuralle Anssi Bremer ei nuorena harkinnut mitään muuta ammattia kuin lentämistä. Valmistuttuaan upseeriksi vuonna 1960 oli ensimmäisenä edessä vihillemeno Pirjon kanssa jo seuraavana päivänä. Siihen aikaan varuskunnissa ei saanut asua avoparina.

Nuorenparin ensimmäinen asemapaikka oli Tikkakosken Ilmasotakoulu. Tikkakosken aika on Anssin muistoissa kultainen. Vastavihitty mies sai päivät pitkät lennellä suihkukoneilla.

Sukupuuta juontaa Sari Kaasinen. Ohjelma on esitetty edellisen kerran toukokuussa 2007.

Sukupuu
TV1 klo 18.30

Häät pistävät naiset sekaisin

Sukupuolestani huolimatta ymmärrän häiden viehätyksen oikein hyvin. Onhan se riitti, jossa kaksi toisiaan rakastavaa ihmistä liitetään symbolisesti yhteen. Mutta rentoutukaa vähän, hyvät hääohjelmien ihmiset. Monet tuntuvat tekevän parhaansa, jotta tärkeä päivä menisi kaikilta pilalle. Ikävä kyllä kyse tällöin on yleensä morsiamesta.

Liv-sarjassa Häähullut ensimmäisen morsiamen nimi on LaJune, jonka olisi pitänyt olla jo ilmiselvä varoitusmerkki. LaJune kyykyttää ja haukkuu morsiusneitojaan ja uhkailee entistä parasta ystäväänsä. Aika samanlainen sekopää on Lacey, joka vaatii itselleen kaksi vihkisormusta ja valehtelee niiden hinnan puolisolleen.

Häähullut
Liv klo 20.00

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Vaimo torppasi Ismo Leikolan "karanteeniviiksien" kasvattamisen – jyväskyläläislähtöisen koomikon puolivillainen kompromissi naurattaa somessa

Laukaalaisvauva syntyi keskelle poikkeusoloja: perhe ideoi etänimiäiset, joissa nimi julkistetaan kekseliäällä tavalla

Tuleeko Talent Suomen voitto Keski-Suomeen? Yksi finalisteista on jämsäläinen tanssija Leevi Lehtonen

Rane Rautiainen & Paha Kaksonen räimii uutuuslevyllään akustisesti

Sata vuotta täyttävä Helga Puukari oli juuri aloittanut työt Jyväskylän pääpostissa, kun piti rynnätä pommisuojaan

Iskelmäkollegat muistivat edesmennyttä laulajaa – "Yksi on joukostamme poissa"

Hankasalmen metalliylpeys Kamara täyttää pyöreitä vuosia, juhlalevyllä mukana alkuaikojen esikuva Timo Rautiainen

AlfaTV tuo ruutuun kaksi koronaan liittyvää ohjelmaa – Studiossa kaksi tuttua tv-kasvoa

Näin suomalaisia juksattiin aprillipäivänä: räppäri Petri Nygårdille presidentiltä musiikkineuvoksen arvonimi, Wilma suljettu, tiukkaa viinaa panimon verkkokaupasta...

Saarijärveläinen puheterapeutti on käsitellyt 37 vuotta elämän kokoisia asioita pienten potilaiden kanssa – "Aina ei ole perheen valittavissa, miten itse kukin voi"

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.