Nuori, kaipaatko tekemistä kesäksi? Ilmaiset tärpit Jyväskylän kesään

Jyväskylästä löytyy kesällä maksutonta tekemistä kulttuurin, liikunnan, ryhmätoiminnan ja vapaaehtoistyön parissa.

Jos kesäloma tuntuu pitkältä tai tekeminen loppuu alkuunsa, ei huolta. Jyväskylässä on tarjolla monenlaista ohjelmaa nuorille ja kesälomalaisille. Maksutonta ja mukavaa tekemistä on löytyy niin liikunnan, kulttuurin, ryhmätoiminnan kuin vapaaehtoistyönkin parissa.

Liikunta

Liikunta Laturi järjestää maksuttomia lajikokeiluita 21. kesäkuuta saakka. 13-19-vuotiaat nuoret pääsevät kokeilemaan esimerkiksi tankotanssia, parkouria tai frisbeegolfia. Osallistuminen ei vaadi ilmoittautumista tai ennakko-osaamista. Tarkemmat aikataulut löytyvät täältä.

Jyväskylän kaupungin sivuilta löytyy myös tietoa liikuntareiteistä ja -puistoista sekä parkour- ja skeittipaikoista.

Kulttuuri

Kulttuuria kaipaavat pääsevät nauttimaan useista ilmaistapahtumista muun muassa Lounaspuiston kesässä. Kesän aikana Lounaispuistossa järjestetään muun muassa puistotansseja, kansallisbaletin esitys ja afrikkalaiset festivaalit.

Lisäksi Jyväskylän taidemuseoon, Suomen käsityömuseoon ja Keski-Suomen museoon on perjantaisin vapaa pääsy.

Yhdessäolo

Kesäajalla on mahdollista osallistua etsivän työn järjestämään ryhmätoimintaan. Nuorten Taidetyöpajalla keskiviikkoisin klo 12-15 kokoontuvassa, alle 29 -vuotiaille suunnatussa avoimessa Akku-ryhmässä ulkoillaan, pelaillaan ja retkeillään yhdessä. Mukaan pääsee ottamalla yhteyttä etsivän työn ohjaaja Liisa Niemelään puhelimitse numeroon 014 266 3193.

Talkoolaiseksi?

Osaamista ja kokemuksia voi puolestaan kartuttaa hakemalla kesätapahtumiin talkoolaiseksi. Tapahtumissa tarvitaan usein reippaita henkilöitä lipunmyyntiin, paikkojen siistimiseen, ruokatarjoiluun sekä moneen muuhun apukäsiä vaativaan tehtävään.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .