Nylon Beatin Erin muuttui lauluntekijäksi

Erin Anttila valittaa, ettei hän koskaan saa mitään valmiiksi. On hän silti saanut valmiiksi ainakin uuden singlen. Sarah on maistiainen syksyllä ilmestyvältä albumilta, joka sekin on jo melkein kokonaan äänitetty.

- Ei mulla mitään kolmenkympin kriisiä ollut, mutta kolmenkymmenenyhden kriisi mulla tuntuu olevan, manaa Erin Anttila, jonka singlen kannessa tosin komeilee pelkästään nimi Erin.

Kriisi kuulemma näkyy muun muassa suuren luokan saamattomuutena.

- Jos mun pitää järjestää omat syntymäpäiväjuhlani, niin enhän mä ehdi niitäkään järjestää. Kakun kyllä ostin, mutta sekin on vielä syömättä.

- Ja siivotakin pitäisi, mutta enhän mä saa siivottua. Täytyy varmaan palkata siivooja. Enkä mä mitään levyäkään koskaan saisi valmiiksi, jos se olisi pelkästään minusta itsestäni kiinni. Onneksi siinä kuviossa pyörii muitakin. Se tarkoittaa sitä, että levyt saattavat joskus jopa valmistua. Mutta on se vaan kumma, että minä en meinaa ikinä onnistua missään, Erin tilittää.

"Onhan minulla irlantilainen äänikin"


Jonna Kososen ja Erin Anttilan tiet erkanivat, kun Nylon Beat löi pillit pussiin vuoden viimeisenä päivänä 2003. Sen jälkeen Erin on ehtinyt asua vuoden verran Irlannissakin kypsyttelemässä soolouraansa. Irlantilaisuus ja folkpop kuuluvat Sarah-singlelläkin.

- Kai ne sitten kuuluvat, jos sinä niin kerran sanot. Ja eihän se mikään ihme ole, koska olen myös irlantilainen.

- Ja onhan minulla irlantilainen äänikin. Yritän tehdä kappaleita, joissa ääneni soi parhaiten.

Soolouran myötä Erinistä on tullut laulaja-lauluntekijä. Hän säveltää ja sanoittaa omat kappaleensa.

- Tarkoitus olisi kehittyä silläkin sektorilla. Soolouraa on kypsytelty pitkään, koska halusin antaa itselleni aikaa. Nyt kuitenkin tiedän jo paljon paremmin, mitä musiikiltani haluan, Erin muotoilee.

Keikoilla Erin saattaa esittää lainakappaleitakin.

- Mutta levylle sellaisia ei tule, laulaja-lauluntekijä sanoo.

Porsaanreikä ja oravanpyörä


Autoileva laulaja Anttila on nykyisin myös onnellinen navigaattorin omistaja. Eksyminen on kuulemma senkin kanssa onnistunut mallikkaasti.

- Ja kerran kun hain Helsingin keskustasta tiettyä paikkaa kävellen, niin mulla oli navigaattori taskussa. Se oli vielä silloin niin uusi, että mä en osannut käyttää sitä.

- Enkä siis osannut myöskään säätää sitä pienemmälle. Ja se oli tietysti juuri silloin ihan täysillä. Mä sitten kävelen kadulla ja navigaattori rähjää älyttömän kovaa taskussa, että 'käänny sadan metrin päässä oikealle' ja niin edelleen. Kyllä hävetti.

Erin tunnetaan paitsi suunnistustaidostaan myös sanontojen ja käsitteiden huippuasiantuntijana, kuten "eihän se omena kauan puusta putoa" hyvänä esimerkkinä todistaa. Hiljattain Eriniltä menivät sekaisin porsaanreikä ja oravanpyörä.

- Mutta kyllä minä nyt jo tiedän minkälaisia ne ovat. Porsaanreiässä on porsas ja oravanpyörässä on orava. Yksinkertaista, eikä totta? Erin kyselee.

Nylon Beatin muisti palaili viime kesänä pätkittäin sillä seurauksella, että duo bändeineen esiintyi kahden stadionkeikan verran. Erin näyttää valtavaa kasaa Nylon Beat -julisteita autonsa takakontissa.

- Nämä ovat menossa meidän ullakolle. Jos me nimittäin vielä joskus tehdään jotain, niin silloin näitä tarvitaan, Erin Anttila pohdiskelee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.