Nyströmin beach volley -kaksosista sukeutui ruutukasvoja

Beach volley -kaksosina tunnetut Emilia ja Erika Nyström, 35, ovat tänä vuonna tehneet uuden aluevaltauksen. Vuonna 2015 päättyneestä, menestyksekkäästä rantalentopallourastaan tunnetut siskokset ovat tuttuja myös televisiosta.

Emilia ja Erika Nyström ovat lomailleet yhdessä Keski-Suomessa. Kyproksella asuva Erika matkusti kolmeksi viikoksi Suomeen siskonsa luo. Erika Nyströmin kesään kuuluu työnhakua vastavalmistuneena liikuntatieteen kandidaattina, rantalentopalloa sekä perheonnea: Erika odottaa toista lastaan.

– Olen naimisissa kyproslaisen miehen kanssa. Hän on myös rantalentopalloilija. Saamme heinäkuussa vauvan. Vauvan synnyttyä jatkan beach volleyta sekä valmentajana että pelaajana. Olen saanut Kyproksen passin ja saatan tulevaisuudessa pelata Kyproksen maajoukkueelle. Vaihdan ikään kuin kansallisuutta, mutta vain työn puitteissa.

Emilia Nyström lähtee syksyllä viime talven tapaan Japaniin Nikko-poikansa, 1, ja miehensä, jääkiekkovalmentaja Ari-Pekka Siekkisen kanssa jääkiekkokauden ajaksi.

– Tällä hetkellä olen kotiäitinä. Heinäkuussa jatkan töitä XXL-urheilukaupassa, mutta ehdin olla töissä vain pari kuukautta ennen Japaniin lähtöä. Valmennan myös beach volleyta. Minulla on kaksi valmennettavaa, joiden kanssa treenaan Tuomiojärven rannalla Jyväskylässä. Opetan kesällä myös lentopalloleireillä.

Erika Nyström osallistui huhtikuussa The Wall Suomi -tv-visailuohjelmaan kaksosten isän kanssa. Erika ja Pekka-isä voittivat ohjelmassa huikeat 54 011 euroa.

– Katsoin Kyproksella jakson The Wallia ja päädyin lähettämään osallistumishakemuksen ohjelman Facebook-sivun kautta. Yllättäen tärppäsi ja pääsimme isän kanssa ohjelmaan, Erika kertoo.

– Se oli todella kiva ja jännittävä kokemus, erilainen kuin mikään muu. Kisa ei olisi voinut mennä paremmin.

Myös Emilia Nyström on tv-tähti, mutta vasta syksyllä. Hän osallistui keväällä Fort Boyard Suomi -tv-seikkailuohjelmaan, jossa 18 julkkista taistelee Fort Boyard -linnakkeen herruudesta kohdaten pelkonsa ja vieden itsensä fyysisen suorituskykynsä äärirajoille.

– Se oli huikea kokemus, en vaihtaisi sitä mihinkään. Oli hienoa päästä kilpailemaan ja ylittämään itsensä. Linnassa oli nostalginen tunnelma, sillä olen katsonut Ranskan versiota samasta ohjelmasta melkein 30 vuotta sitten, Emilia kertoo.

– Joukkueeni oli mahtava. Kanssani kisasivat ”mun pojat”, trikkaaja Veli-Matti Saarela ja tubettaja Herbalisti eli Juuso Karikuusi.

Emilian kilpakumppaneina Fort Boyard Suomi -tv-kisassa on tunnettuja suomalaisia näyttelijöistä urheilijoihin sekä misseistä tubettajiin.

– Muun muassa Salatut elämät -ohjelman näyttelijät Monika Lindeman ja Pete Lattu olivat kovia. Lattu oli kisassa kuin James Bond konsanaan, Emilia kertoo.

Emilia Nyström on mukana myös toisessa syksyllä nähtävässä tv-ohjelmassa. Sirpa Selänteen juontamassa, syyskuussa alkavassa Lätkä love -tv-sarjassa seurataan kuuden jääkiekkopuolison elämää.

– Minua pyydettiin mukaan viime talvena, kun olin Ari-Pekan mukana Japanissa. Kuvasin itse muun muassa arkeani poikamme kanssa ohjelmaa varten, Emilia kertoo.

Juuri nyt Nyströmit eivät suunnittele uusiin tv-ohjelmiin osallistumista, vaikka paljastavatkin, että kutsuja erilaisiin formaatteihin on tullut.

Mutta jos kaksosten pitäisi valita ohjelma, johon osallistua yhdessä, mikä se olisi?

Amazing Race, siskokset toteavat lähes yhteen ääneen.

– Olemme matkustaneet paljon, mistä voisi olla hyötyä kisassa. Pääsisimme lisäksi yhdessä sähläämään, Emilia Nyström sanoo ja nauraa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .