Nyt etsitään valtakunnan virallista kylähullua – valintatilaisuus järjestetään ensi kesänä Äänekoskella

Tunnetko ihmisen, joka on "ennakkoluulottomasti, vahvalla tahtotilalla ja itsensä peliin laittaneena saanut aikaan merkittävää, konkreettista jälkeä" kylätoiminnassa? Hänet voi nyt ilmiantaa Valtakunnan Virallisten Kylähullujen Killalle, joka etsii – nimensä mukaisesti – valtakunnan virallista kylähullua.

Killan tiedotteen mukaan "Valtakunnan Virallinen Kylähullu toimii suomalaisen kylätoiminnan tiennäyttäjänä, tulevaisuuden väkevänä visioitsijana. - - Kylähullu voi olla maalta tai kaupungista. Kylähullulta odotetaan luovaa, tuloksellista, kaukokatseista ja kylähullulle sopivaa toimintaa paikallisessa kehittämisessä alueellisesti, maakunnallisesti tai valtakunnallisesti."

Haussa on nyt järjestyksessään viidestoista Valtakunnallinen Kylähullu, jonka kahden vuoden toimikausi alkaa 31.8.2019 Äänekoskella. Tällä hetkellä titteliä pitää hallussaan Äänekosken Koivistonkylältä Matti Hämäläinen. Hän vastaa seuraajansa valinnasta ja nimittää valintaraadin valitsemaan seuraavan Kylähullun.

Kylähulluksi valikoituminen edellyttää, että hakeminen tapahtuu jonkun muun kuin ehdokkaan itsensä toimesta. Lisäksi ehdokkaan kunnan kunnanjohtajan tai kunnan virallisen nimenkirjoittajan on sitouduttava kustantamaan juhlat ja niihin liittyvät kulut, kun ensi kesänä nimitettävä Valtakunnan Virallinen Kylähullu luovuttaa nimityksen eteen päin kahden vuoden päästä.

Kylähullujen nettisivujen mukaan Valtakunnan Virallinen Kylähullu on valittu vuodesta 1991 lähtien. Arvonimi on elinikäinen.

Valtakunnan Virallisilla Kylähulluilla on myös huoneentaulu, josta selviää tarkemmin, minkälaista henkilöä virkaan haetaan.

 

Lisätietoja hakumenettelystä löytyy Kylähullujen nettisivuilta osoitteesta kylahullu.net.

Tämä sisältö on vain tilaajille.

Tilaa Keskisuomalainen VerkkoPlus 1 kk / 9,90 €

Tilaa tästä!

Jos olet jo tilaaja, .