Nyt se selvisi: Linnan keittiömestari kertoo, mitä mukkuset ovat

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tämän vuoden teema, kulttuuri, näkyy illan tarjoilluissa. Presidentinlinnassa herkutellaan muun muassa Sibelius-kakkua sekä Sibelius- ja Sampo-keksejä.

Tänä vuonna vietetään useita suomalaisen kulttuurin merkkivuosia, kuten Jean Sibeliuksen, Akseli Gallén-Kallelan ja Pekka Halosen syntymän 150-vuotisjuhlaa.

– Olemme ottaneet selvää, mitä taiteilijoiden pöydissä oli yleensä tarjolla, ja niitä myös tarjoillaan itsenäisyyspäivän kutsuvieraille, Presidentinlinnan keittiömestari Pipsa Heismaa sanoi.

Heismaan mukaan erityisesti makeat jälkiruoat olivat taiteilijoiden herkkua. He pitivät kinuskista ja siksi itsenäisyyspäivänä vieraille on luvassa kinuskikakkua.

– Selvitystyön perusteella voisi sanoa, että herrat ovat osanneet kyllä herkutella ja nauttia elämästä, Heismaa totesi nauraen.

Linnan juhlien menu paljastettiin perjantaina ja listalta löytyy monenlaisia, pääosin kotimaisista raaka-aineista tehtyjä suolaisia ja makeita juhlaruokia. Listalla on myös mystisiä "mukkusia", jotka toisinaan tiedetään myös nimellä "mukkoset".

KSML.tv:n videolla keittiömestari kertoo, mitä kutsuvieraille on tarjolla. Hän myös avaa tarkemmin, mitä ovat suolaisten listalla olevat metsäsieni-ohramukkuset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Linnan juhlien menu paljastettiin – mitä ihmettä ovat "ohramukkuset"?

Linnan juhlilla pitkät perinteet – vain muutama poikkeustapaus