Nyt se selvisi: Linnan keittiömestari kertoo, mitä mukkuset ovat

Itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tämän vuoden teema, kulttuuri, näkyy illan tarjoilluissa. Presidentinlinnassa herkutellaan muun muassa Sibelius-kakkua sekä Sibelius- ja Sampo-keksejä.

Tänä vuonna vietetään useita suomalaisen kulttuurin merkkivuosia, kuten Jean Sibeliuksen, Akseli Gallén-Kallelan ja Pekka Halosen syntymän 150-vuotisjuhlaa.

– Olemme ottaneet selvää, mitä taiteilijoiden pöydissä oli yleensä tarjolla, ja niitä myös tarjoillaan itsenäisyyspäivän kutsuvieraille, Presidentinlinnan keittiömestari Pipsa Heismaa sanoi.

Heismaan mukaan erityisesti makeat jälkiruoat olivat taiteilijoiden herkkua. He pitivät kinuskista ja siksi itsenäisyyspäivänä vieraille on luvassa kinuskikakkua.

– Selvitystyön perusteella voisi sanoa, että herrat ovat osanneet kyllä herkutella ja nauttia elämästä, Heismaa totesi nauraen.

Linnan juhlien menu paljastettiin perjantaina ja listalta löytyy monenlaisia, pääosin kotimaisista raaka-aineista tehtyjä suolaisia ja makeita juhlaruokia. Listalla on myös mystisiä "mukkusia", jotka toisinaan tiedetään myös nimellä "mukkoset".

KSML.tv:n videolla keittiömestari kertoo, mitä kutsuvieraille on tarjolla. Hän myös avaa tarkemmin, mitä ovat suolaisten listalla olevat metsäsieni-ohramukkuset.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Linnan juhlien menu paljastettiin – mitä ihmettä ovat "ohramukkuset"?

Linnan juhlilla pitkät perinteet – vain muutama poikkeustapaus

Uusimmat

Tänään

Bändi syntyi Jyväskylässä ja ukkosen isku vei sen maailmankartalle – Steve ’n’ Seagulls kiertää Pohjois-Amerikkaa jo seitsemättä kertaa

Excalionin palaset loksahtivat Laukaassa kohdilleen – Konneveden lahja metallimusiikille julkaisee uuden levyn syyskuussa

Lempi leiskui festareilla – mies kosi Tuomistonlammen laiturilla: "Ainakin vuoden verran olen miettinyt, että Naamoilla kosin"

Ukkometson tulipalo vuonna 1981 toi Jyväskylän keskustaan dramaattisen näyn – eliittiravintolan toiminta päättyi liekkeihin, mutta tarinat elävät

Päijännepurjehduksen tuuletukset nähdään tänä vuonna Säynätsalossa – venekunnat aloittavat 118 kilometrin urakkansa Padasjoelta

Katso kuvat: John Smith Rock Festivalin perjantai oli loppuunmyyty – "Tämä on vain kerta kaikkiaan aivan todella hyvin järjestetty festari"

"Pelkopalautetta on tullut monesta sarjasta" – Möröt ja nallet ovat aikansa kuvia

Palkittu uuraislainen hevoskuvaaja kokoaa näyttelyn lapsuusmaisemiinsa – katso täältä parhaita paloja

Metrilaku, bajamaja, muikut – katso tästä, kuinka hyvin pärjäät kesäbingossa

Melodista metallia soittava Arion aloitti John Smith Rock -festarin Laukaassa – katso kuvasarja

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.