Oddworld: Abe’s Oddysee – New ’n’ Tasty Just Add Water

Oddworld: Abe’s Oddysee – New ’n’ Tasty on uudistettu ja teknisesti päivitetty versio vuoden 1997 kulttiklassikosta Oddworld: Abe’s Oddysee.

Mudokon-lajiin kuuluva Abe työskentelee lihatehtaassa ja pääsee karmean salaisuuden jäljille. Uuden tuotteen pääainesosa olisivat mudokanit. Aben on paettava tehtaasta ja samalla pelastettava mahdollisimman monta lajitoveriaan.

Oddworld on yhdistelmä ongelmanratkaisua ja 2D-tasohyppelyä. Abe ei kestä taistelussa hetkeä kauempaa, joten järkevintä on pysyä piilossa ja hiiviskellä. Lihatehtaan omia laitteita voi toki käyttää vihollista vastaan.

Abe on mainio hahmo, ruma mutta sympaattinen. Graafinen tyyli on muutenkin omaperäinen. Oddworld on selvästi tehty rakkaudella ja pelialan muoti-ilmiöistä välittämättä: niin vuonna 1997 kuin myös 2014.

Uudistukset ovat hienovaraisia ja kauttaaltaan parannuksia entuudestaan hyvään peliin. Muutama turhan vaativa reaktiotesti on mukaan jäänyt. Esimerkiksi miinojen eliminoiminen on kiinni 0,2 sekunnista. Onneksi elämiä on käytössä rajattomasti.

20 euron hinta ei ole laatuun nähden korkea, vaikka latauspelien kalliimpaan päähän kuuluukin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.