"Oikea bändi, loistava idea"

140-vuotias Keskisuomalainen juhlisti merkkipäiväänsä perjantaina 7.1. tarjoamalla kestotilaajilleen Suomen suosituimpiin kuuluvan metalliyhtye Stam1nan konsertin Tanssisali Lutakossa.

Äärimetallibändin ja perinteisen Sanomalehden erikoinen liitto keräsi paikalle monenkirjavaa väkeä. Oli nuoria metallifaneja, Lutakon perusporukkaa mustissaan, vanhempia rokkidiggareita sekä ihmisiä, joiden on täytynyt tehdä kaksinkertainen mullistus elämässään saapuessaan Lutakkoon ja metallikeikalle.

Oli liikuttavaa katsoa, kuinka eturivin nuoriso riehui hurjassa pitissä asennemetallin tahtiin, jotkut keski-ikäiset pariskunnat kuvailivat kännyköillään kuin olisivat ulkomailla ja muutama vanhempi herrasmies näytti puvussaan jotenkin surumieliseltä. "Vihaan sinua, ihminen", laulettiin lavalta.

Paikalla oli huomattava määrä Lutakon ensikertalaisia.

- Tämähän on meille loistava asia, iloitsi Jelmu:n Jenna Lahtinen.

- Stam1na ja sitten tilaisuus tulla ilmaiseksi houkutteli. Meinasin käydä ennen joulua, mutta ei silloin ollut mitään mahdollisuuksia päästä sisälle. Porukka odotti tuossa alakerran pihalla makuupussissa, että ei meikäläinen enää sellaiseen rupea, tuumi yksi ensikertalaisista, Pasi Pihlainen.

Pihlaisen kunniaksi on sanottava, että hän sai käytettyä toisen lippunsa erään pariskunnan miespuolen sisäänpäästämiseen, tämä kun olisi muuten jäänyt ulkopuolelle.

Eräiden toisten häpeäksi on kerrottava, että keikan alkuun mennessä paikalle oli vaivautunut noin 250 ihmistä. Osa oli varmaankin myöhässä, mikä sallittakoon, mutta hävetkää te, jotka lipun lunastitte ettekä saapuneet! Moni muu olisi sen mieluusti käyttänyt.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.