Olen nähnyt Starbuckin kylvyssä

Ovatko nörteistä kertovan Rillit huurussa -komediasarjan katsojat lähinnä nörttejä? Varmasti suurelta osin, tai vähintäänkin populaarikulttuurillisesti tietoista ja aktiivista porukkaa. On vähän pakko olla, jotta sarjan huumoria ymmärtäisi.

Omassa käytössäni nörtti-sanalla ei ole negatiivista sivumakua, paremminkin päinvastoin.

Katsokaa esimerkiksi kylpyhuonekuvaa tuossa vieressä. Tajuatteko vitsin kuvatekstiä lukematta? Mikäli tajusit, kuulut Rillit huurussa -kohderyhmään.

Kuvassa Howard (Simon Helberg) kylpee kauniin blondin kanssa. Vitsin tajuamisessa oleellista on blondin ja hänen työhistoriansa tunteminen. Kyseinen nainen on Katee Sackhoff, joka nörttipiireissä tunnetaan palvotusta uudesta Taisteluplaneetta Galactica -scifi-sarjasta.

Sackhoff on siis nörttien seksisymboli. Kylpykohtaus on sananmukaisesti Howardin märkä uni.

Rillit huurussa
Sub klo 19.30

Huumori irtoaa kympin listoista

TV5:lla pyörinyt kotimainen huumoriohjelma Hasta La Lista ansaitsisi enemmän huomiota. Tämä ei tarkoita sitä, että sarja olisi valtavan ansiokas, mutta hetkittäin se on oikein hauska.

Hasta La Lista listaa erilaisten ilmiöiden vitsikkään top kympin. Esimerkiksi tänään teemana on sankarit. Homman hoitavat telkkarista tutut koomikot, jotka tunnetusti osaavat olla oikeasti hauskoja.

Mari Perankoski ja Stan Saanila hauskuuttavat kansaa myös TV1:n lauantai-illassa. André Wickströmiä ei ole viime aikoina liikaa telkkarissa näkynyt. Stand up -koomikko Ilari Johansson heittää hänkin huumoria sujuvasti.

Hasta La Lista
TV5 klo 20.30

Conan ei ole entisellään

Conan O'Brienin talkshow Conan on pyörinyt SuomiTV:llä useamman kuukauden ajan viikon jokaisena päivänä. Esitystahti on ollut nopeampi kuin USA:ssa, joten Conanin jaksot nähdään Suomessa nykyään kohtalaisen tuoreeltaan.

Aikoinaan Subilla Conan O'Brien nousi suomalaisten suursuosikiksi. SuomiTV:llä sama ei ole enää toistunut. Olen ollut itsekin hieman pettynyt, vaikka Conan-fani olenkin. Jos Conan jää näkemättä, se ei harmita lainkaan.

Tuntuu siltä, että Conania tehdään automaattiohjaus päällä. Jay Leno ja David Letterman eivät tosin onnistu MTV3 Max -kanavan jaksojen perusteella ainakaan yhtään paremmin.

Conan
SuomiTV klo 21.00 ja 23.00

Oma koti kumman kallis

Asumisaiheiset reality-sarjat kiinnostavat itseäni huomattavasti enemmän kuin useimmat muut. Erityisen hauskaa on kurkistaa ihmisten koteihin. Ainakin silloin, mikäli kodissa tai siellä asuvissa ihmisissä on jotain tavallisuudesta poikkeavaa. Sarjassa Grand Designs Extra tutustutaan erikoisiin unelmakoteihin seitsemän jakson verran.

Juontaja Kevin McCloud veti myös Unelmakoti-sarjaa. Ohjelmassa ei käsitellä talopaketti- tai elementtikoteja, vaan persoonallisempia asumisratkaisuita. Yleensä kodit ovat myös keskivertoa kalliimpia.

Esimerkiksi aloitusjakson "kämppä" on sellainen, että siitä on vaikea ottaa mallia edes selvästi komeampiin suomalaisiin koteihin. Harvat meistä asuvat vanhassa linnassa. Mutta linnaakin voi tuunata modernilla designillä.

Grand Designs Extra
AVA klo 20.45

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.