Omena putoaa

Valentin Vaalan ohjaama veijarikomedia Omena putoaa (1952) perustuu Mika Waltarin näytelmään. Viisi Jussia voittanut Omena putoaa on parhaita Suomessa koskaan tehtyjä Waltari- ja näytelmäfilmatisointeja. Elokuvan alussa nähtävä koiraa ulkoiluttava mies on Mika Waltari itse. Eikä Suomessa kovin monta paremmin onnistunutta komediaakaan ole tehty.

Vanheneva teollisuuspamppu Walter Östenberg ( Valtteri Virmajoki) on vajoamassa ikuiseen melankoliaan. Raha ei ole tuonut onnea. Erityisesti masentaa oman tyttären ennenaikainen kuolema. Österberg pelastaa hukuttautumasta nuoren naisen, joka tuo mieleen hänen oman tytärvainaansa. Österberg kiintyy naiseen kuin omaan lapseensa. Mutta häntä huijataan eikä hän suinkaan ole ainoa huijauksen uhri. Missä viipyy uusintafilmatisointi?

TV2 klo 13.15-14.50

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Uusimmat

Tänään

Touko Aalto mukana Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa ensi syksynä

Jyväskylästä maailmalle ponnistaneella Kaj Björkillä on ollut koti 12 maassa – "Aina on ikävä sinne, missä ei ole"

Marko Ahosen tärpit: Billy Wilderin Tuhansien silmien edessä on hieno melodraama median vastuusta ja vastuuttomuudesta

Miss Suomi -finaalissa nähtävä Noona Pölkki, 25, pyörittää asuntobisnestä, viihtyy moottoripyörän selässä ja rakastaa Kyyjärven luontoa: "Olen sydämeltäni maalaistyttö"

Tanssikansalle uutta: Lavatanssifestarit Himoksella ensi vuonna

Selma, 10, Laukaasta on kokenut vaeltaja ja kertoo nyt lapsen näkökulman tästä muotilajista – "Kilometri vielä ja sitten kirjatauko"

Marko Ahosen tärpit: Kerro, kerro kuvastin on komea elokuva, mutta komeus on pelkkää pintaa

90-vuotias Kalevi Hakasalo soittaa pianoa sokeanakin – takana on "huikean rikas elämä" ja puoli vuosisataa kotiseututyötä Multialla

Jyväskyläläinen Pekka sai pankkiautomaatista setelin, josta kiinnostui ensin kaupan kassa, seuraavaksi vartija ja sitten poliisi – KRP pitää tapausta hyvin harvinaisena

Marko Ahosen tärpit: Unelmien pelikirja on mukavasti erilainen romanttinen komedia

KSML.fi:n uutiskirje

Tilaa KSML.fi:n uutiskirje. Saat joka iltapäivä viisi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Tilaus on maksuton.